Їй дев’ять місяців, а вона разом із батьками вже бореться за своє життя. Маленькій Яні Васильчик із Рівного поставили діагноз – спінальна м’язова атрофія 1 типу. Це рікісне нервово-м’язове захворювання, яке супроводжується втратою мотонейронів і прогресуючою атрофією м’язів, що часто призводить до ранньої смерті.

Для того, аби вберегти життя малюку – потрібно придбати дороговартісну апаратуру, яка допоможе підтримувати життєві функції.

За словами мами дівчинки Оксани Васильчик, наразі Яна проходить експериментальне лікування в одній із клінік Італії у місті Генуя.

– Тут нас прийняти на експериментальне лікування цієї рідкісної генетичної хвороби СМА, адже в клініці розробляється препарат, який буде замість дитини виробляти потрібний білок. Вже є перші результати тестування цих ліків. А Яночка вже пройшла необхідне обстеження, проходить необхідні процедури і перебуває під наглядом лікарів. Для того ж, аби підтримувати життя нашої донечки потрібен спеціальний апарат –  НІВЛ, який станом на зараз коштує майже 230 тисяч гривень, та низка іншої дороговартісної апаратури. Тому ми просимо усіх небайдужих допомогти зібрати кошти на придбання цієї апаратури, яка життєво необхідна Яночці, – каже мама.

А також додає, що дякує усім, хто вже допоміг коштами на лікування дівчинки та надіється, що спільними зусиллями з усіма небайдужими зможуть зберегти життя дівчинки.

Допомогти може кожен, переказавши кошти на картку мами Васильчук Оксани Петрівни: 5168755418906067 (ПриватБанк).

Paypal – ditsentra@i.ua

Телефон мами: (097) 239 85 07, + 39 34 95 48 97 96.