Художня гімнастика – це не вид спорту, а стиль життя. Власне, живе в цьому стилі та впевнено здобуває перемоги не лише в Рівному, а й далеко за межами міста, команда СК “Золота осінь” із художньої гімнастики. Зараз дівчата готуються до нового сезону, а про те, що чекати від спортсменок у найближчі кілька місяців – у розмові зі старшим тренером Юлією Рудою. 

– Стартував новий сезон, активні літні збори. Наскільки в бойовій готовності зараз клуб і спортсменки СК «Золота осінь»?

– Збори в нас пройшли дуже успішно. Діти до нового сезону готові. Ми зараз поставили для спортсменок багато нових програм, нові вправи. Їх почнем активно показувати на турнірах, чемпіонатах вже найближчим часом.

– Які перші старти заплановані найближчим часом?

– Перші змагання у нас це вже найближчими вихідними у Києві – «Чарівна стрічка». Це дуже серйозний конкурс. Інших у нас просто не буває (посміхається – авт.). Плануємо далі їхати у Вінницю, Кропивницький. Також ще має бути Чемпіонат України та у Рівному вже традиційний, 11 турнір «Золота осінь». Окрім того, ще відбудуться Чемпіонат міста та області. І цей змагальний графік у нас до листопада. Є ще думки щодо виїздів закордон до кінця календарного року. Це, можливо, буде Польща, Австрія, Румунія.

– Якщо говорити про закордонні турніри. Українки їдуть завжди туди в якості фавориток?

– Рівень художньої гімнастики в Європі зараз дуже виріс. Турніри всі Міжнародні та рівень учасників досить високий. Тож, легко не буде. Ми вимушені серйозно ставитися і готуватися до всіх змагань без виключення. У нас навіть на Чемпіонатах Рівненщини йде серйозна конкуренція за можливість представляти область на Чемпіонаті України. Особливо серед КМС.

– На початку вересня ви відсвяткували 5 років клубу СК «Золота осінь». Як це було?

– Для нас це було велике свято. Ми зібрали максимально увесь колектив – тих, хто працював і працює зараз у клубі. Зустрілися також із дружніми командами, які традиційно відвідують наші турніри, випускниками. Був у нас і великий концерт у міському будинку культури. Розігрували багато призів і подарунків для дітей. Свято вийшло яскравим.

– Святкування десятирічного ювілею СК «Золота осінь» буде таким же масштабним?

– Думаю, що це буде ще святковіше, щиріше, веселіше. Підсумуємо і досягнення. Надіюся, їх буде чимало. Вже за нашу п’ятирічну історію маємо чимало здобутків, медалей, виступів. Також нашого керівника Марину Болбу неодноразово відзначали за організаторські здібності. У 2018 році ми вперше прийняли в Рівному Кубок України. Восени 2017 року в нас був вже 10 ювілейний турнір «Золота осінь», який дуже тепло зустріли відгуками всі гості та учасники. Сподіваюсь, що з кожним роком ми будемо далі розвивати наш успіх.

– У минулому сезоні відкрилися нові відділення клубу. Як їхні успіхи?

– Нині на змагання потроху починають виїжджати дівчатка з Острога і Костополя. Це перший крок. Далі з підвищенням рівня майстерності, не тільки виїздів, а і досягнень у спортсменок буде більше.

– Який натрій тренерського штабу перед стартом сезону 2018/19 року?

– Настрій дуже азартний і робочий. Дійсно, літо в нас було насичене, але ми відпочиваємо під час роботи з дітьми. Хочеться, щоб вони виступали та показували свою майстерність. Діти повинні бути впевненими. Я їм завжди кажу, що не потрібно боятися перед виходом на килим. І навіть, роблячи помилки, варто впевнено виступати далі і йти до кінця. От із таким настроєм, впевнено і до кінця, ми знову йдемо в сезон. Адже для нас, художня гімнастика – це не вид спорту, а стиль життя і в ньому ми прагнемо бути переможцями.