Малі та середні підприємства Рівненщини можуть отримати доступні кредити на власну справу за кошти Німецько-українського фонду. Це фінансова установа, яка започаткувала фінансове співробітництво між урядами України та Німеччини.

– Німецько-український фонд має на меті поширити доступне кредитування для малих та середніх підприємств, що стимулюватиме українську економіку. Установа працює за європейською моделлю. Тобто підтримка українських бізнесменів здійснюється не напряму, а через відібрані банки-партнери в Україні, при чому на вигідних умовах. Адже програма фонду спрямована на субсидування процентних ставок для місцевих малих та середніх підприємств, – розповів керівник Німецько-українського фонду керівник установи Валерій Майборода.

Зараз фонд реалізує чотири програми – підтримка мікропроектів та сприяння системі кредитування у селі, надання пільгових умов кредитування, які працюють в окремих галузях, а також фінансування інвестиційних проектів малих та середніх підприємств.

Фінансово-кредитна підтримка бізнесменів здійснюється через відібрані українські банки-партнери, зокрема: АТ «ОЩАДБАНК», ПАТ «ПРОКРЕДИТ БАНК», АБ «УКРГАЗБАНК», ПАТ «МЕГАБАНК», ПАТ «КРЕДИТВЕСТ БАНК», ПАТ «КРЕДОБАНК».

Використання коштів НУФ здійснюється на поворотній основі – всі повернуті кошти за раніше наданими позиками повторно спрямовуються виключно на проекти фінансової підтримки малих та середніх бізнесменів.