Православний благовіст під символічною назвою “Із вірою в серці” вже вдруге відбувся у Рівному. Проходив захід 7 жовтня на території біля храму Віри, Надії, Любові та їх матері Софії.

Розпочався благовіст із виступу вихованців недільної школи Свято-Воскресенського собору. Діти розповіли вірші про Україну, необхідність возз’єднання храмів в нашій державі, важливість віри та молитви в житті кожного з нас.

Також під час заходу протоієрей Василь Рудніцький пояснив, які процеси відбуваються нині в Україні та чому наша держава прагне до створення і утвердження єдиної Помісної Православної Церкви.

– Ми всі єдині в молитві, прагнемо жити в мирі та мати свою Українську церкву.У той час Російська Церква йде шляхом розколу, ми прагнемо єдності, йдемо до ми цієї мети шляхом любові та любов’ю переможемо цю боротьбу. Адже Бог завжди на стороні правди, – сказав священик.

Тим часом депутат Святослав Євтушенко додав, що такі заходи важливі, адже крім просвітницької мети, має Православний благовіст і благодійну складову – ті, хто цього потребує, могли взяти їжу з собою.

– У наш час дуже важливо об’єднуватися навколо спільної мети, віри та любові до України, адже в єдності наша сила. Ми молимося за Україну, мир у нашій державі та віримо, що невдовзі матимемо єдину церкву, яка укріпить нашу віру та країну, – зазначив він.

Тим часом на дітей чекали ігри, частування смаколиками та чаєм, а також подарунки – розклади уроків.

Нагадаємо, такий проект започаткували Рівненська єпархія Української Православної Церкви Київського Патріархату спільно з депутатом міськради Святославом Євтушенком. Його мета –  духовне виховання мешканців різних вікових груп, популяризація Української Православної Церкви та пояснення необхідності надання Томосу про Помісну Православну Церкву в Україні.

Передбачається, що такі заходи й надалі проходитимуть у різних куточках міста.