На Рівненщині до 7,6 років позбавлення волі засуджено особу, яка вчинила державну зраду та намагалася підірвати стратегічний об’єкт. Відповідне рішення виніс Костопільський районний суд щодо жителя міста Вараша за вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада) та ст. 113 КК України (диверсія).

Доведено, що 22-річний чоловік умисно, з корисливих мотивів, вчинив злочинні діяння на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності, недоторканості, державній та інформаційній безпеці України шляхом збирання та передачі представникам спецслужб іноземної країни-агресора деталізованої інформації про особливості захисту діяльності одного із стратегічно важливих об’єктів нашої області.

Також у травні 2018 року зловмисник намагався вчинити диверсію шляхом підриву об’єкта народногосподарського значення, однак співробітниками органів безпеки вдалося запобігти вибуху, а закладений біля підніжжя електроопори вибуховий пристрій – вилучити.

Під час судового засідання підсудний свою вину визнав у повному обсязі.

Врахувавши принципову позицію прокуратури, а також той факт, що обвинувачений вже раніше притягувався до кримінальної відповідальності, суд визнав останнього винним у вчиненні злочинів проти основ національної безпеки України та призначив справедливе покарання.

До набрання вироком законної сили засуджений перебуватиме під вартою.