Уродженку міста Вараш Рівненської області судитимуть за спробу перемістити психотропні речовини через митний кордон України.

Наразі скеровано до суду для розгляду обвинувальний акт стосовно 30-річної жінки за обвинуваченням у вчиненні кримінальних правопорушень, що передбачені ч. 2 ст. 15 ч. 2 ст. 305 (закінчений замах на переміщення психотропних речовин через митний кордон України з приховуванням від митного контролю) та ч. ч. 1, 2 ст. 309 КК України (незаконне придбання, перевезення, зберігання без мети збуту психотропних речовин, у тому числі у великих розмірах).

На підставі зібраних слідчим органів безпеки та прокурором доказів встановлено, що жінка у грудні 2017 року намагалася перемістити контрабандним шляхом з території України до Соціалістичної Республіки В’єтнам 23 таблетки з вмістом особливо небезпечних психотропних речовин, обіг яких заборонено. Їх обвинувачена придбала через мережу Інтернет та намагалася провезти із собою з метою особистого вживання під час відпочинку за кордоном.

Злочинні дії контрабандистки викрили та припинили співробітники Управління Служби безпеки України в Рівненській області, які у міжнародному аеропорту «Київ» (Жуляни) під час обшуку вилучили таблетки, що були поміщені у валізу та замасковані під лікарські засоби.

Крім того, за місцем проживання жінки вилучені особливо небезпечні наркотичні засоби канабіс та кокаїн.

Стосовно обвинуваченої судом обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою з одночасним визначенням грошової застави.За вчинення інкримінованих злочинів жінці загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від 8 до 10 років.