Радикальне підвищення мінімальної зарплати для всіх українців і соціальних стандартів, введення мораторію на продаж сільгоспземель, прийняття закону про легалізацію видобутку бурштину, а також створення діючої державної програми з придбання житла для молоді. Це та чимало іншого обіцяє втілювати у життя на законодавчому рівні народний депутат України, лідер “Радикальної партії” Олег Ляшко. Як це діятиме та скільки часу потрібно, аби реалізувати задекларовану програму в разі якщо стане президентом, – Олег Ляшко розповів у Рівному. Зустріч проходила у НУВГП. Участь у ній взяли студенти, викладачі закладу, прихильники політика та однопартійці.

Про економіку України: від радикального підвищення зарплат до зростання соціальних стандартів

Так, одним із провідних напрямків своєї діяльності вважає зростання рівня економіки в Україні.

– Нещодавно оприлюднили результати дослідження, у якому повідомляється, що українська економіка займає останнє місце в Європі за рівнем розвитку. Тобто, нас вже випередили за розвитком економіки Молдова, Білорусь, я вже не говорю про інші країни. Це ж, що має відбуватися в країні, щоб ми мали такий результат? І відповідальність за це на керівництві держави, яке доводить народ до зубожіння. Уявіть собі, до чого дійшло: люди, які прожили разом по 20-30-40 років розводяться для того, щоб отримати субсидію, бо в сукупності їх дохід не дає право на це. Хіба це не геноцид проти народу?, – обурюється Олег Ляшко.

Схожа ситуація і в освіті та у працевлаштуванні українців, вважає політик.

– Наші студенти, які здобувають освіту в Україні, отримавши диплом їдуть працювати за кордон, бо там кращі зарплати. Фактично, основний потенціал країни – люди, зокрема, молодь, покидає державу в пошуках кращого життя і піднімає економіку інших країн. За даними одного з українських операторів зв’язку, з-за кордоном його послугами користується 10 мільйонів абонентів. Фактично, це та кількість людей, які зараз ледве не в рабських умовах працюють в інших країнах, бо в своїй не мають ресурсів для нормального життя. Саме тому, вважаю за необхідне, радикально підвищувати “мінімалки” для українців. Зокрема, ми з командою добиватимемося зростання мінімальної зарплати до 5000 гривень, а мінімальної пенсії – до 3000 гривень. Окрім того, переконаний, що варто створити дієву державну програму щодо безвідсоткового молодіжного кредитування. Це потрібно для того, щоб стимулювати молодих людей жити та працювати в Україні, – каже народний депутат.

Також за словами політика, команда “Радикальної партії” працювати над всебічним розвитком економіки у державі та розвитком економічного потенціалу в країні. Зокрема, підвищуватимуть конкретними кроками інвестиційну привабливість держави. Одним із таких кроків нардеп вважає викорінення корупції.

Про боротьбу з корупцією

До боротьби з корупцією в Україні варто підходити комплексно.

– Зараз судді, прокурори, народні депутати отримують величезні податки, в той час, як більшість українців – на межі виживання. А я хочу, щоб всі українці жили достойно в своїй країні, а не лише ті, хто народився у сім’ї судді чи прокурора. Тим часом влада створює усі ці установи – антикорупційне бюро, прокуратуру, ще щось… На це витрачаються мільярди з бюджету, а насправді результату не має, бо вони перетворилися на інструменти для політичної боротьби. Я вважаю, що в Україні корупцію провокує дві причини: несправедливість у судовій системі та бідність. Для того ж, аби подолати корупцію варто переобрати всіх суддів і дати право українцям це робити, а також підвищити рівень життя простих людей, заробітну плату та пенсій. Погодьтеся, коли людина отримуватиме нормальну зарплату, то в неї не буде потреби брати хабарі. Натомість в Україні зараз у кабінетах призначають суддів за хабарі, а потім ця людина “служить” тим, хто дав їй посаду. А бідна країна ніколи не подолає корупцію. Чим бідніша країна, нижчий рівень життя у людей, тим більше процвітає корупція. Я вважаю, що для подолання корупції не треба вигадувати всі ці органи і витрачати на їх утримання мільярди, а варто підвищити стипендії, зарплати, пенсії для всіх українців, – зазначив Олег Ляшко.

Про землю, ліс і бурштин

Що ж до Рівненщини, то на думку нардепа, область має високий потенціал, адже багата на ліси, чорноземи та бурштин. Нині ж це все розкрадають і вивозять за безцінь з-за кордон.

– Ми разом із командою вже добилися введення 10-річного мораторію на вивіз необробленої деревини та криміналізації контрабанди лісу. Зокрема, за це може бути відповідальність до 12 років тюрми для тих, хто по-варварськи грабує українців. Наразі “Радикальна партія” відстоює введення мораторію на продаж сільгоспземель, ініціюємо зміни до Конституції. І вже є певні результати в цьому напрямку. А саме – наші пропозиції змін щодо того, аби зробити основою аграрного устрою країни фермерське господарство, прийняті за основу в парламенті та направлені до Конституційного суду. Також нам вже вдалося ухвалити в першому читанні законопроект “Купуй українське, плати українцям”. Відповідно до нього, пріоритет при держзамовленнях буде надаватися національному виробнику. Цей документ стане потужним поштовхом для розвитку економіки, дозволить створити десятки тисяч робочих місць із гідними зарплатами для українців. Окрім того, я вимагаю ухвалити закон про легалізацію видобутку бурштину в другому читанні. Ним пропонується створити бурштинову біржу, дати можливість місцевим жителям легально заробляти та отримувати трудовий стаж, запровадити відрахування на екологічні програми відновлення навколишнього середовища, – розповідає народний депутат.

Про модель управління державою

Окрім того, Олег Ляшко пропонує запровадити нову модель управління державою.

– Це передбачає посилення президентської вертикалі, зокрема, щоб відповідальною за стан справ в країні була одна людина. Також я відстоюю скасування посади прем’єр-міністра, пропоную ввести жорсткий парламентський контроль за діяльністю влади, скорочення кількості народних депутатів із 450 до 250 та обмежити перебування у парламенті двома каденціями. Ще вважаю, що варто скоротити кількість міністерств до 10-ти та провести реальну судову реформу, про що вже говорив раніше, – додав політик.

За переконанням лідера “Радикальної партії”, при командній роботі та бажанні глави держави, всі ці кроки в Україні реально втілити за рік і тоді українці переконаються у тому, що достойно жити можна у своїй державі.

на правах реклами