На цьогорічному конкурсі краси «Перлинка Рівного» 10-річна Єлизавета Шрекенбах виборола титул «Стильна перлинка», а також спеціальну відзнаку від порталу “КРАПКА”. Дівчинка навчається у 4 клас школи «Престиж». Юна конкурсантка зізнається, спостерігаючи, як із екранів телевізора посміхаються моделі у красивих сукнях, мріяла, що колись опиниться на їхньому місці. Втім, омріяного дефіле довелося чекати аж чотири роки. Чому? Про це та інше Ліза розповіла в ексклюзивному інтерв’ю для порталу “КРАПКА”.

– Єлизавето, як давно ти займаєшся моделінгом?

– Це був перший конкурс краси у моєму житті. Проте за три тижні підготовки та репетицій я, буквально, закохалася у моделінг.

– Чому вирішили взяти участь у цьому конкурсі?

– Моя старша сестричка брала участь у конкурсах краси, і я любила переглядати вдома відео-диски, де моделі в красивих сукнях дефілюють по сцені і демонструють свої таланти. Чесно кажучи, ми хотіли взяти участь у цьому конкурсі, ще коли мені було 6 років. Проте я дуже боялася, тож домовилися із батьками, що прийдемо, коли мені виповниться 10. Мама дуже хотіла побачити мене на «Перлинці». Тож, усі сукні та образи, у яких я дефілювала по подіуму – то її робота. Я виборола звання «Стильна перлинка». Звичайно, дуже хотіла «Гран-прі», але й цей титул став мені компліментом. Тепер ми знаємо, що рухаємося у правильному напрямку.

– Скільки часу тривала підготовка до конкурсу?

– Три тижні. Підготовка була інтенсивною, цікавою та різносторонньою: репетиції дефіле, майстер класи, родинні стосунки…

– Скільки було виходів?

– Перший вихід дівчата були в образі ляльки-мотанки, український вихід разом із мамою, а також у вечірніх сукнях.

– Хвилювалася під час дефіле? За що переживала найбільше?

– Зовсім не хвилювалася. Навпаки, насолоджувалась виступами, оскільки дуже полюбила сцену. Я часто дивилася шоу «Супермодель по-українськи», тож зрозуміла, що хвилювання і невпевненість лише заважають.

– А, чим взагалі захоплюєшся по життю? 

– Батьки розвивають у мені багато талантів, тому що я дуже люблю ходити на різні гуртки: гімнастика, сучасні танці, «Поліський віночок», малювання… Також подобається колекціонувати різні дрібнички.

– Ти з таким захопленням розповідаєш про модельний досвід. Можливо, мрієш пов’язати з цією діяльністю майбутнє?

– Мрію стати стоматологом, відомою художницею, а ще – дизайнером. Взагалі, я дуже мрійлива дівчинка, вірю тільки у світле і прекрасне.

– Розкажи, що дала участі у «Перлинці Рівного»?

– Зараз я готуюся до нового конкурсу – «Принц і Принцеса країни», який проходитиме в Полтаві. Найголовніше, на «Перлинці» отримала досвід, нові враження, красиву корону, багато подарунків, незабутні враження і, звичайно, нових друзів!

– І наостанок: що побажаєш дівчаткам, твоїм одноліткам, які теж мріють стати учасницями конкурсів краси?

– Усім раджу брати участь у таких конкурсах! Дуже вдячні Оксані Ігас за чудову ідею «Родина – моя сила» – це був вихід усієї сім’ї на сцену в стилі «Фемілі-лук», а також кожна родина знімала короткий відео-ролик на тему «Сімейна традиція». Ми знімали спільну сімейну молитву в храмі. Ще усі учасники приходили родинами на репетиції, тож здружилися не лише конкурсантки, а й наші батьки. Тому вважаю, що це корисний досвід для кожної дівчинки.

Марія МАРТИНЮК