“Рівнетеплоенерго” пішло “з молотка”. Власники підприємства-монополіста, яке надає послуги теплопостачання у Рівному, продали корпоративні права на нього на початку нового опалювального сезону. Змінили й керівника компанії – Степана Коропецького, який керував “Рівнетеплоенерго” впродовж 9 років. Міські чиновники переконують: про такі зміни дізналися “по факту”, хоча й котельні, мережі тощо і знаходяться у комунальній власності та орендуються підприємством. Чи матиме такий “сюрприз” наслідки для рівнян – міські чиновники поки прогнозувати не беруться. Тим часом журналіст порталу “КРАПКА” вирішила поцікавитися у причетних сторін щодо ситуації, яка склалася.

Тепловик із Чернігова тепер керуватиме в Рівному

Олександр Корчинський

Згідно з даними єдиного реєстру юридичних і фізичних осіб, тепер кінцевим бенефіціаром “Рівнетеплоенерго” є співзасновник “Укртепла” Іван Надєїн. Також до числа співзасновників рівненського теплового підприємства-монополіста належить й угорське ТзОВ “ОПЕРА ГІДРО”.

Керівником “Рівнетеплоенерго” тепер згідно статуту є Олександр Корчинський, який працівав у тепловій галузі в Чернігові.

Степан Коропецький

Тим часом, як повідомили в прес-службі “Укртепла”, Степан Коропецький продовжить роботу на посаді першого заступника директора “Рівнетеплоенерго”, пише “Рівне вечірнє“.

Тим часом на сайті “Рівнетеплоенерго” Степан Коропецький й досі зазначається директором та інформації про зміни керівництва немає.

До слова,  компанія “Укртепло”, вже працювала у Рівному. Зокрема, побудувала біогазову станцію, потужністю 0,5 МВт, на місцевому сміттєзвалищі, а також твердопаливну котельню поблизу онкодиспансеру.

Чиновники про “теплові зміни” дізналися… випадково

Як розповів заступник міського голови Рівного Олексій Хмилецький, про продаж корпоративних прав “Рівнетеплоенерго” він дізнався близько 22 години у вівторок, 23 жовтня, коли запускали котельні для подачі тепла.

– Про нових власників знаю з інтернету, особисто ще не спілкувався. Про продаж корпоративних прав нам не повідомляли. З юридичної точки зору, може, це й законно, а ось з етичної – ні, адже підприємство орендує цілісно-майновий комплекс, який у комунальній власності, – сказав він.

Не знали про зміну фактичних користувачів майна громади й в управлінні комунальною власністю.

– “Рівнетеплоенерго” орендує цілісно-майновий комплекс колишнього комунального підприємства “Теплотранссервіс”. Договір оренди з підприємством укладало управління ЖКГ на 10 років. Згідно договору, майно обліковується, як орендоване і його мають повернути в комунальну власність по завершенні терміну договору. Також законом не передбачено, що продаж корпоративних прав власники приватного підприємства мають погоджувати, адже саме підприємство юридично функціонує, – пояснила начальник управління комунальною власністю Рівного Наталія Поліщук.

Нагадаємо,  рішення “Про визначення переможця конкурсу на право оренди об’єкта централізованого теплопостачання — цілісного майнового комплексу комунального підприємства “Теплотранссервіс” депутати Рівненської міської ради прийняли в липні 2013 року. Майно в оренду віддали на 10 років. Відтоді послуги з теплопостачання у місті почало надавати ТзОВ “Рівнетеплоенерго”.

Тоді деякі депутати висловлювали побоювання, що майно підприємства роздерибанять і громада знову залишиться ні з чим. Нині ж новий інвестор декларує, що у найближчі роки планує вкласти значні кошти на модернізацію інфраструктури “Рівнентеплоенерго”. Не виключено, що такі інвестиції закладуть у тариф.