На Рівненщині припинили злочинну діяльність групи крадіїв.

Встановлено, що 5 чоловіків (жителі Рівненської, Волинської та Житомирської областей), переслідуючи мету незаконного системного збагачення, вчинили ряд крадіжок з магазинів та незаконно заволоділи чужим майном, вартість якого складає понад 200 тис гривень.

Зловмисники діяли уночі. Вживаючи заходи конспірації, вони приїжджали на місце вчинення злочину на автомобілях на іноземній реєстрації. Для злому замків дверей використовувались відмички, викрутки та інші спеціально пристосовані предмети.

Так чоловіки вчинили у квітні 2018 року крадіжку з магазину ювелірних виробів у смт.Мізоч Здолбунівського району, звідки викрали прикраси із золота і срібла.

Працівники поліції затримали спільників «за гарячими слідами» уночі після вчинення ними чергової крадіжки з одного із магазинів у м.Рівне на вул.Київській. Із салону автомобіля правоохоронці вилучили гроші, газовий балончик, розкладний ніж, дві бензопилки, викрутки, липкі стрічки, рукавички, балаклави. Крім того за місцем проживання одного із фігурантів кримінального провадження вилучено зброю – автомат «Калашникова» та 38 патронів до нього.

За погодженням із прокуратурою області 5 особам повідомлено про підозру у вчиненні крадіжки, поєднаної із проникненням у житло, інше приміщення чи сховище або що завдала значної шкоди потерпілому (ч.3 ст. 185 КК України). Вирішується питання про застосування до них запобіжних заходів.

Досудове розслідування здійснюють слідчі слідчого управління Головного управлінням Національної поліції в Рівненській області. Перевіряється причетність підозрюваних до вчинення подібних злочинів на території нашої та інших областей України.