Нове кардіологічне обладнання отримали районні лікарні Рівненщини. Сертифікати на отримання спеціалізованого кардіологічного обладнання вручили представникам районних лікарень під час шостої обласної медичної конференції.

Як повідомили у Рівненській ОДА, в рамках реалізації проекту Світового банку «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей», відбулася закупівля кардіологічного обладнання для кожної районної лікарні області. Також для Рівненської центральної міської та обласної лікарень. Вартість одного такого комплекту становить більше 1 мільйона гривень.

Так,  районним лікарням передали обладнання на 20 мільйонів гривень. Сертифікати отримали 16 районних лікарень, а також обласна та міська лікарні. Кожна райлікарня отримала по одному кардіоваскулярному УЗД-сканеру та дефібрилятору-монітору.

Разом із цим, у рамках реалізації проекту планується закупівля додаткового обладнання. Зокрема, в даний час проводиться оцінка пропозицій по закупівлі приладів для комбінованого добового Холтерівського моніторування ЕКГ та АТ, пристроїв для проведення тредміл-тесту та електрокардіографів.