Слідчі слідчого управління ГУНП в Рівненській області закінчили досудове розслідування у кримінальному провадженні та скерували обвинувальний акт щодо вчинення смертельної ДТП 41-річним рівнянином для процесуального погодження у прокуратуру Рівненської області.

У ході досудового розслідування за фактом порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілого, за частиною 2 статті 286 Кримінального кодексу України слідчі встановили, що першого червня близько 20 години на вулиці Дубенська Рівного 41-річний житель обласного центру, водій автомобіля “Renault Megane”, рухаючись у крайній лівій смузі руху, здійснив маневр розвороту ліворуч, чим спричинив небезпечну дорожню ситуацію, у результаті якої відбулося зіткнення із автобусом “Setra” сполученням «Київ-Львів», який рухався у лівій смузі руху в попутному напрямку.

Унаслідок ДТП загинув 30-річний житель Рівного, пасажир “Renault”. Крім того, травми отримали пасажирка легковика, його водій та ще одна пасажирка автобуса.

41-річному жителю обласного центру повідомили про підозру у вчиненому кримінальному правопорушенні. За результатами проведених слідчих дій та дев’яти експертиз слідчі закінчили досудове розслідування і сьогодні, 11 грудня, скерували обвинувальний акт для погодження у прокуратуру. Санкція інкримінованої підозрюваному статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.