Двоє кандидатів від політичної партії “Блок Петра Порошенка “Солідарність”, які брали участь у виборах ОТГ, стали головами новостворених територіальних громад на Рівненщині. Їх підтримали більшість жителів населених пунктів. Не вплинули на беззаперечну перемогу й провокації та порушення, які влаштували опоненти. Про хід виборів, їх результати та плани на майбутнє – новообрані голови громад розповіли під час прес-конференції.

За словами в. о. голови Рівненської територіальної організації “Солідарності” Інни Дмитренко, результати виборів ОТГ, які відбулися 23 грудня, вкотре засвідчили переконливу перемогу кандидатів від партії “Блок Петра Порошенка “Солідарність”.

– Участь у цих виборах брали двоє наших кандидатів на посаду голови ОТГ, ще одного – партія підтримувала, як самовисуванця. У результаті Роман Горбатюк-Василенко та Михайло Кузьмич отримали беззаперечні перемоги в своїх громадах. Пан Роман став головою Корнинської ОТГ із результатом 85% підтримки жителів, а пан Михайло з результатом у 45% голосів переміг у Старосільській ОТГ. Це хороші результати не лише для наших кандидатів, але й одні з найвищих в Україні. Хоча ці вибори не обійшлися без різного роду провокацій, спроб фальсифікацій і порушень зі сторони опонентів. Відповідні факти зафіксовані та їх мають перевіряти правоохоронні органи, – зазначила Інна Дмитренко.

Самі ж новообрані голови задоволені своїми результатами.

Так, за словами голови Старосільської ОТГ Михайла Кузьмича, ці вибори реально дали можливість громаді зробити вибір на користь розвитку.

– Децентралізація, ініційована президентом України Петром Порошенком, – це можливість громади розвиватися, у тому числі фінансово. Багато років говорилося про передачу повноважень на місця. Але тільки команда БПП “Солідарність” реально дала старт цій реформі. Адже децентралізація – це конкретні гроші для розвитку громад і проекти, які дозволяють представникам сільських територій жити і розвиватися. Так, наприклад, у нашій громаді багато дітей, тому села потребують дитсадків і шкіл. Над їх будівництвом, у тому числі, й працюватимемо, – наголосив Михайло Кузьмич.

У свою чергу голова Корнинської ОТГ Роман Горбатюк-Василейко додав, що жителі сіл, які ввійшли до ОТГ, давно прагнули змін.

– Наразі на прикладі ОТГ, які вже певний час функціонують у нашій області, побачили, що зміни стають реальними в процесі втілення реформи децентралізації. Адже це дає можливість будувати і ремонтувати нові дороги в селах, створювати ФАПи, дитсадки, сучасні школи. Зрештою, це дозволило селам, селищам і містам області самостійно обирати шляхи свого розвитку, – вважає Роман Горбатюк-Василейко.

До цього він вже впродовж трьох років очолював Корнинську сільську раду та разом із командою однодумців почав втілювати у життя проекти, спрямовані на розвиток громади. Нині їх продовжуватиме реалізовувати та працюватиме над новими.

– Ми йдемо новою командою, маємо чіткі плани та ставимо перед собою цілі, спрямовані на розвиток нашої громади. Так, нам вже вдалося побудувати школу в Корнині, в процесі будівництва школа у Колоденці, також працюємо над створенням нових дитсадків і будівництвом доріг, – сказав пан Роман.

До слова, партія БПП “Солідарність” на Рівненщині також отримала найбільше депутатських мандатів. Зокрема, по вісім обранців від політичної сили представлятиме інтереси громади у Корнинській і Старосільській ОТГ. Також три депутати працюватимуть у Дядьковицькій ОТГ. Загалом, 19 депутатів, висунутих партією. Це перше місце в області у порівнянні з іншими політичними силами. Крім того, за даними підрахунку результатів виборів загалом по Україні, кандидати від політичної сили перемогли в 52 із 78 новостворених ОТГ.

на правах реклами