2018 рік добігає до завершення. У Рівному він запам’ятався багатьма цікавими подіями і фактами, а деякими – навіть здивував. Тому журналісти порталу “КРАПКА” підсумовують рік, що минає, і пропонують вам дайджест найцікавіших подій “Рівне-2018“, які запам’яталися у році Собаки. 

ЧИТAЙТЕ ТАКОЖ:

Рівне-2018: пригода року – свиня влаштувала екскурсію містом

Рівне-2018: найстрашніша ДТП року – аварія за участі рівненської маршрутки на Київ-Чоп

Рівне-2018: шпигунство року – бaндити прослуховувaли місцеву поліцію

Рівне-2018: співак року – Nazariy

На неї довго нарікали, оцінювали та переоцінювали, а в 2018 році таки почали ремонтувати. Мова йде про ремонт капітальний ділянки дороги вулиць Дубенської – Макарова в Рівному. Його початок затягнувся, адже вартість робіт неочікувано зросла вдвічі. Це пов’язано з тим, що дорога немає щебеневого прошарку. Відтак довелося знімати асфальту покриття повністю, далі класти щебеневий шар і тоді – саме асфальтне покриття.

Хто проводитиме капітальний ремонт вулиці Макарова на ділянці дороги від вулиці Дубенської до будинку № 17 обирали через систему піблічних закупівель Рrozorro. Замовником робіт було управління капітального будівництва Рівного.

Так, очікувана вартість проекту становила 45 мільйонів 251 тисяч 681 гривень. На конкурс подали свої пропозиції три фірми – Товариство з обмеженою відповідальністю “БУДІВЕЛЬНА КОМПАНІЯ “БУДАЛЬЯНС ГРУП”, приватне акціонерне товариство “РІВНЕАВТОШЛЯХБУД” та приватна виробничо-комерційна фірма “Фіалка”. У результаті останню фірму обрали переможцем.

Нагадаємо, фірма “Фіалка” вже не вперше виграє тендер на ремонт доріг у Рівному за нижчою ціною. Так, наприклад, ремонтувати дорогу на вулиці Орлова ця фірма має взятися за майже двічі нижчою ціною. Адже початково передбачалося, що ремонт цієї ділянки дороги обійдеться у більш ніж 4 мільйони гривень, а “Фіалка” виграла тендер із пропозицією у близько 2 мільйонів гривень. Щоправда, відбулося це ще наприкінці 2017 року, а якщо об’єкт став перехідним у наступний рік, адже законодавство не забороняє шукати аргументи на здорожчення його вартості вже після тендеру.

Згідно проекту, окрім ремонту асфальтного покриття на вулиці Макарова мають облаштувати турбокільце, велодоріжки, тротуари, встановити бордюри. Завершити всі ці роботи мають вже у 2019 році. А до кінця року Собаки рівняни дочекалися лише асфальтного покриття на цій ділянці дороги та часткового облаштування тротуарів.