До нового року залишилися лічені дні. Рівне виблискує святковими вогниками, на вулицях і в кафе звучать новорічні мелодії, а рівняни в передчутті свята обмінюються побажаннями… Поки ж тривають останні приготування до 2018 року, портал “КРАПКА” вирішив відродити давню традицію обмінюватися відкритками і підготував добірку жартівливих новорічних листівок від рівненських політиків, враховуючи їхні заяви, обіцянки, позиції політичних сил і напрямки діяльності. Що з цього вийшло – у нашій добірці привітань.

Міський голова Рівного Володимир Хомко часто нагадує, щоб в житті було менше нісенітниць і маячні. Тому не дивно, що й бажає цього рівнянам у новому році.

Головний рівненський “радикал”, депутат міської ради Роман Стасюк не цурається і вила в руки взяти, і про “скотиняк” розказати. Власне, щоб останніх було менше в житті кожної людини він і бажає у новому році.

Депутат Рівненської міськради від “Самопомочі” Ігор Ковалець знає толк у львівському та дружній-сусідській підтримці. Власне, він один із тих, хто не бачив нічого поганого, аби на без того переповнене рівненське сміттєзвалище, почали возити ще й відходи з міста Лева, мовляв, треба ж допомогти по-сусідськи. І нічого, що за офіційною інформацією, вже через якихось 2-3 роки в Рівному й своє сміття дівати буде нікуди, а місцевий полігон із захоронення побутових відходів може чекати львівський сценарій, якщо чиновники та комунальники вже зараз не почнуть вживати міри. Тому й бажає Ковалець, щоб у новому році такі проблеми не виникали.

Екс-нардеп, а нині депутат Рівненської обласної ради Микола Кучерук ще в Революцію Гідності зяявляв, що знає, хто і як “рішунькає”. А також нагадував про Батьківщину. Ну що скажеш, чоловік сам дбає про своє, рідне, й іншим того ж бажає.

Колишній директор “Санком-Рівне” та депутат міської ради Святослав Євтушенко як ніхто знається у смітті та що його точно може бути забагато. Зважаючи на те, що цьогоріч сміття для Рівного переросло в епопею – актуальне побажання від депутата, мабуть, чимало рівнян будуть раді якщо воно збудеться.

Голова бюджетної комісії і депутат Рівненської міськради Олег Карпяк точно розуміється у фінансових питаннях. Тому й побажання від нього тематичне і точно актуальне, напевне, чимало рівнян погодяться, щоб це здійснилося у новому році.

Депутат міської ради Юрій Мітін влітку переймався, що в спеку журналісти приходять на засідання сесії з оголеними руками та ногами, навіть дрес-код пропонував ввести. Колеги його не підтримали та побажання від депутата залишилося.

Заступниця міського голови Рівного та депутат міськради Галина Кульчинська завжди нагадує про дітей і застерігає колег, аби ті думали про них замість піару. Цього й бажає у новому році.

Депутат Рівненської облради Олександр Данильчук – політик із досвідом. Він був і народним депутатом, й депутатом обласної ради кількох скликань. У вузьких колах в нього вже впродовж багатьох збереглося прізвисько “Цар”. Має воно й свою історію походження… Та зараз не про це, а про новий рік, і тематичне побажання від депутата.

Голова регламентної комісії і депутат міської ради Олександр Чубай завжди дбає про те, щоб всі дотримувалися регламенту. Тому й побажання тематичне.

Цьогоріч депутат Рівненської міської ради Володимир Кудрін потрапив у кримінальну історію. За даними правоохоронців його затримали на отриманні хабаря від одного з забудовників. Сам ж Кудрін заявив, що його підставили. Що у кого “болить”, того й бажає.

Екс-нардеп, а зараз депутат обласної ради Валентин Королюк, ніколи “за словом у кишеню не ліз”. Він про баб-дур, хворих депутатів і про гарних дівчат на сесії може розказати, й галичан обізвати. Ну майже мовою оригіналу побажання від депутата.

Депутат міської ради Святослав Стельмащук пропонував вирішити земельні питання у Рівному створенням Публічної кадастрової карти. Проте досі її так і не дочекалися. Скептики кажуть, що й така карта не стане на заваді тим, хто захоче “прихопити” землю. А чиїм земельним мріям стане чи ні така карта на заваді побачимо… якщо пощастить, можливо, в 2018 році.

Рік, що минає, запам’ятатися і кримінальними справами щодо ОСББ. Депутат міської ради Олександр Довжаниця ж казав, що це дівчат аж до сліз довело (мова про голів ОСББ – прим. авт.). Тому й побажання тематичне.

Примітка: усі побажання від політиків не є прямою мовою героїв листівок і публікація має жартівливий характер. Позитивного нового року та хорошого почуття гумору в 2019!