Нeщодавно ми перeгорнули cторінку 2018 року. У Рівнoму він зaпам’ятався бaгатьма цікaвими подіями і фaктами, а дeякими – нaвіть здивувaв. Тому журнaлісти порталу “КРАПКА” підсумoвують рік, що минyв, і пропoнують вам дaйджест нaйцікавіших подій “Рівне-2018“, які запaм’яталися у році Собaки.

ЧИТAЙТЕ ТАКОЖ:

Рівне-2018: пригода року – свиня влаштувала екскурсію містом

Рівне-2018: найстрашніша ДТП року – аварія за участі рівненської маршрутки на Київ-Чоп

Рівне-2018: шпигунство року – бaндити прослуховувaли місцеву поліцію

Рівне-2018: співак року – Nazariy

Рівне-2018: плавець року – Михайло Романчук

Рівне-2018: турнір року – Кубок України з художньої гімнастики

Міжнародний бізнес-форум «Велике Рівне. Енергоефективність-2018» минулоріч вперше відбувся в обласному центрі. Впродовж двох днів учасники познайомляться із сучасними технологіями економії енергетичних ресурсів у містах та регіонах. Долучилися до заходу представники з різних куточків України, а також із Польщі та Білорусі. За час роботи форуму участь у ньому взяли більше 300 учасників, а майже три десятки фірм представили свої напрацювання.

Варто зазначити, що Рівненщина знаходиться на першому місці в Україні за показниками запровадження енергоефективних технологій та за кращою в Україні динамікою енергомодернізації багатоквартирного житлового фонду міста. Саме тому Рівненська міська рада, Рівненська обласна адміністрація, Національний університет водного господарства та природокористування та Міжнародна фінансова корпорація ( IFC, World Bank Group) започаткували проведення такого заходу у нашому місті.

За словами ініціатора проведення заходу, секретаря Рівненської міськради Сергія Паладійчука, Міжнародний бізнес-форум «Велике Рівне. Енергоефективність-2018» показав інтерес, як компаній, які працюють у галузі енергозбереження, так і потенційних споживачів до теми.

– Це й не дивно, адже нині є запит на економію ресурсів. Основною метою заходу – було поділитися досвідом та віднайти нові сучасні шляхи для подальшої енергоефективності міст і регіонів. Вважаю, ми її досягнули. Адже під час форуму зібралися представники влади, бізнесу, експерти, керівники компаній, голови ОСББ Рівного, представники обласних центрів, міст та об’єднаних територіальних громад. Більшість із них висловили бажання застосовувати, представлені технології і переймати досвід Рівного щодо запровадження енергозберігаючих програм, – зазначив Сергій Паладійчук.

Також у рамках форуму представили майданчик, який об’єднав місцеву владу, бізнес і науковців щодо напрацювань, спрямованих на розвиток і популяризацію енергоефективних технологій. Адже під час заходу на базі Національного університету водного господарства відкрили Центр енергоефективності. Це буде своєрідний комунікативний майданчик. Тут консультуватимуть, як знайти найбільш ефективне рішення задля енергозбереження, як взяти участь у різних програмах. А також проводитимуть навчання задля ознайомлення з новими ощадними технологіями.

Передбачається, що такий форум стане щорічним. Так, вже весною цього року планується проведення у Рівному конференції, присвяченої темі енергозбереження, а восени – другий форум, який об’єднає ще більше експертів у галузі.