У Рівненській області презентували новий проект ЄС/ПРОО «Об’єднання співвласників будинків для впровадження стали енергоефективних рішень» (HOUSES).

Він передбачає підтримку об’єднань співвласників будинків формуванні та впровадженні енергоефективних рішень. Запланована діяльність триватиме у співпраці з проектом «Фонд енергоефективності України» (IFC World bank group) до 2020 року й охопить всі населені пункти Рівненщини з багатоквартирною забудовою.

Допомога ініціативним групам у створенні об’єднань, навчання та розвиток діючих ОСББ, консультації, поширення кращих практик, ознайомчі візити – ось неповний перелік заходів, націленийна самоорганізацію людей для підвищення комфорту власних осель. Загалом по Україні планується створити 2000 нових об’єднань та підвищити потенціал шляхом навчання понад 4000 ОСББ.

Очікується, що з середині 2019 року учасники проекту зможуть самостійно залучати кошти на енергозберігаючі проекти з Фонду енергоефективності та інших джерел. Такожпроектом планується широкомасштабна кампанія для підвищення обізнаності жителів Рівненської області з питань енергозбереження.

Проект запрошує до співпраці представників ініціативних груп, мотивованих до створення ОСББ, представників житлово-будівельних кооперативів, що мають намір реорганізуватися в ОСББ та представників діючих ОСББ, які потребують підготовки та навчання.