За апеляцією прокуратури засуджено до позбавлення волі жителя смт. Клесів Сарненського району, що на Рівненщині, який у стані алкогольного сп’яніння вчинив ДТП, внаслідок якої травмувався інший учасник дорожнього руху.

Прокуратурою підтримувалось обвинувачення у кримінальному провадженні за обвинуваченням жителя смт. Клесів у вчиненні кримінального правопорушення, що передбачене ч. 2 ст. 286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, що заподіяло потерпілому тяжке тілесне ушкодження).
Прокурором обвинувачем доведено, що чоловік у жовтні 2016 року, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, керуючи автомобілем марки «Volkswagen Passat B5», вчинив дорожньо-транспортну пригоді за участі ще двох автомобілів. Рухаючись із удвічі більшою швидкістю руху, ніж було допустимо, нетверезий водій зіткнувся з автомобілем «Nissan Teana», що рухався у попутному напрямку, після цього виїхав на зустрічну смугу й допустив зіткнення з автомобілем «Jeep Cherokee». Внаслідок цієї ДТП водію однієї із автівок було заподіяно тяжкі тілесні ушкодження. Тривалий час потерпілий перебував на стаціонарному лікуванні та проходив курс реабілітації.

Вироком суду першої інстанції клесівчанина визнано винним у вчиненні тяжкого злочину та призначено основне покарання у виді 5 років позбавлення волі та додаткове – позбавлення права керування транспортними засобами строком на 3 роки. Водночас, суд звільнив обвинуваченого від відбування основного покарання, встановивши іспитовий строк у 3 роки.

Прокурор-обвинувач не погодився із таким рішенням суду в частині призначеного покарання та оскаржив його у апеляційному порядку, не оспорюючи фактичні обставини кримінального провадження, але наполягаючи на призначенні винуватцю ДТП реального, а не умовного покарання.

Як результат – Рівненським апеляційним судом підтримано позицію прокуратури та ухвалено  новий вирок, відповідно до якого винуватця дорожньо-транспортної пригоди засуджено до 3 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на той самий строк.