Із початку року до поліції Рівненської області надійшло 15 повідомлень про події, пов’язані із порушенням виборчого законодавства. Один із зареєстрованих фактів не підтвердився, а інші 14 — стосуються розповсюдження друкованих матеріалів передвиборчої агітації без вихідних даних.

Зокрема, найбільше порушень зафіксовано у Рівному, де на агітматеріалах кандидатів у Президенти відсутні відомості про установу, яка здійснювала друк, тираж, інформація про відповідальних за випуск осіб та замовника відповідних матеріалів. Аналогічні факти зареєстровані у Сарнах, Дубно та Млинові.

На осіб, причетних до вчинених правопорушень за частиною 2 статті 212-13 КУпАП, складено десять протоколів та адмінматеріали скеровані до суду для прийняття рішення. Санкція статті передбачає покарання у виді накладення штрафу на громадян від трьох до п’яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб – від двадцяти до тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Іще за чотирма фактами триває перевірка, встановлюються особи, причетні до вчинених адмінпорушень.

Нагадаємо, що з метою дотримання усіма учасниками виборчого процесу чинного законодавства поліцейські спільно з громадським об’єднанням «ОПОРА» проводять рейди по всій області.