Працівники ТОВ “Технопривод”, що у селі Городок Рівненському районі, вже кілька днів не можуть потрапити на роботу. Адже одного вечора по завершенню робочого дня без жодних попереджень і пояснень правоохоронці познімали замки та опломбували приміщення, яке орендує підприємство. Шукати правди та захисту люди прийшли до районних чиновників. Працівники налаштовані рішуче. Кажуть, що якщо їх звернення у Рівненській РДА та райраді проігнорують – підуть пікетувати прокуратуру та обласну поліцію.

Так, за словами директора ТОВ “Технопривод” Володимира Харчука, ввечері 1 лютого йому повідомив охоронець, що приїхали працівники поліції, яка опломбували всі виробничі приміщення.

– Правоохоронці приїхали десь о 7 годині вечора на територію колишнього тракторного заводу, яку ми орендуємо, коли працівників вже не було. Зрозуміло, що якби люди працювали, то їх би ніхто не пустив і не дозволив би блокувати нашу роботу. Правоохоронці працювали там приблизно до 10 години вечора. Ми виробниче підприємство – у приміщеннях зберігається сировина, виготовлена продукція, обладнання тощо. Хто нам компенсує збитки від того, що з понеділка люди не працюють, зупинено виробництво та ми не можемо вчасно поставити продукцію? Тому вимагаємо керівництво Рівненської РДА та райради втрутитися у ситуацію і вирішити її, адже те, що відбувається вважаємо незаконним. Вже потім нам сказали, що тривають судові процеси і тому на майно колишнього тракторного заводу накладено арешт. А поки хтось влаштовує “розборки” люди залишаються без роботи, а підприємство зазнає збитків, – зазначив Володимир Харчук.

Не розуміє, чому виникла така ситуація і працівниця підприємства Лілія Поліщук. Жінка зазначає, що нині без роботи залишилося 85 людей, які офіційно працевлаштовані, сплачують податки та хочуть працювати.

– Вже не вперше виникають неприємні ситуації навколо території колишнього тракторного заводу. Так, кілька років тому нас звільнили без зарплат із ливарного заводу, тепер зупиняють виробництво “Технопривод”. Ми хочемо працювати та отримувати заробітну плату, а не через чиюсь судову тяганину нести збитки, – обурюється жінка.

Відтак, звернення працівники “Технопривод” передали голові Рівненської райради Миколі Сальчуку та заступнику голови РДА Сергію Подоліну.

Ті, в свою чергу пообіцяли відреагувати та звернутися за поясненнями до правоохоронних органів.

– На жаль, я не дуже компетентний у цьому питанні, але згідно Конституції, єдине джерело влади в Україні – це народ, а народ делегує своє право на владу депутатському корпусу. Тому ми за зверненням працівників надішлемо звернення до правоохоронних органів, аби вони пояснили свої дії. Якщо буде потреба ми зберемо позачергову сесію і депутатський корпус візьме на контроль вирішення цього питання, – прокоментував Микола Сальчук.

У свою чергу Сергій Подолін додав, що начальник управління економіки Рівненської РДА зафіксував, що приміщення дійсно опломбовано та люди не можуть потрапити на роботу.

– Рівненська РДА також підготувала звернення до правоохоронних органів, щоб вони втрутилися у ситуацію, бо трудовий колектив не може потрапити на роботу. Тому що мене тривожить, що не буде працювати підприємство, люди не отримуватимуть заробітну плату, а районний бюджет – податків. Думаю, що найближчим часом ситуація довкола підприємства має прояснитися, – зазначив він.

 

 

 

Тим часом, як повідомили порталу “КРАПКА” у відділі комунікації ГУ НП в Рівненській області, у рамках кримінальних проваджень, розпочатих за частиною 2 статті 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), статті 356, частини 3 статті 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України 1 лютого був проведений санкціонований обшук в об’єкті нерухомості, що розташований у селі Городок Рівненського району. Оскільки обшук проводився без участі власника, після завершення необхідних слідчих дій приміщення було опечатано, аби запобігти проникненню сторонніх осіб. Досудове розслідування триває.

Чим завершиться історія – покаже час. Тим часом працівники підприємства обурюються, адже у кожного з них сім’я і потрібно за щось жити. Нині ж ніхто не може сказати достеменно, скільки часу люди ще будуть у “підвішеному стані” та чи вдасться їм потрапити на свої робочі місця взагалі.