З допомогою ПриватБанку жителі Рівненщини можуть отримати податкову знижку при оформленні іпотечного кредиту. Програма кредитування “Житло в кредит” передбачає отримання податкової знижки на суму сплачених процентів. Відповідно до ст. 166 Податкового кодексу України, погашаючи іпотеку, клієнт банку може отримати податкову знижку на суму сплачених процентів.

Згідно податкового кодексу платник податку – резидент має право включити до державної податкової знижки частину суми процентів у разі купівлі житлового будинку або квартири за рахунок іпотечного житлового кредиту, що є основним місцем його проживання, зокрема згідно з позначкою в паспорті про реєстрацію за місцезнаходженням такого житла.

Які умови отримання податкової знижки за програмою Житло в кредит?

  • Розмір знижки не може перевищувати загальної суми зарплати людини за цей же рік.
  • Право на отримання знижки діє до кінця податкового року, наступного за звітним, якщо за рахунок іпотечного житлового кредиту купується житловий будинок або квартира, визначені платником податку як основне місце його проживання, зокрема згідно з позначкою в паспорті про реєстрацію за місцезнаходженням такого житла.

Який порядок отримання податкової знижки за програмою “Житло в кредит”?

  1. Необхідно замовити в банку довідку про проценти, сплачені за іпотечним кредитом за попередній рік, зателефонувавши з мобільного на безкоштовний номер 3700 / або Довідка для податкової – Робочий стіл – вибрати клієнта – іконка “Замовити довідку / виписку NEW”.
  2. Отримати в бухгалтерії довідку про доходи (форма 3) за попередній календарний рік.
  3. Заповнити декларацію про доходи.
  4. Подати документи на отримання податкової знижки до Державної фіскальної служби за місцем реєстрації.
  5. Отримати податкову знижку на вказаний розрахунковий рахунок.

Програма “Житло в кредит” від ПриватБанку стала доступною для рівнян. Іпотечна програма дозволяє клієнтам придбати помешкання на прозорих умовах з значно зниженими відсотками не тільки на вторинному ринку, а й новозбудоване житло на первинному ринку.

Програма кредитування передбачає найнижчі відсоткові ставки на ринку нерухомості та зручне й швидке оформлення документів на іпотеку:

  • сума кредиту від 100 тис. до 2 млн грн;
  • початковий внесок – від 25%;
  • максимальний термін – 20 років;
  • ставка за кредитом – від 17,9% річних;
  • жодних прихованих комісій і платежів.

Якщо ж квартири у новобудові не по кишені, іпотеку можна оформити і на вторинне житло. Відсоткова ставка за таким кредитом становитиме 19,9%.

За даними напрямку Споживчого кредитування ПриватБанку, з початку 2018 року більше 58 мільйонів гривень було видано рівнянам під іпотечне кредитування. Щасливими власниками затишних осель стали близько 100 клієнтів банку. За більш детальною інформацією про можливості оформлення житла в кредит звертайтесь у будь-яке з 54 відділень ПриватБанку на Рівненщині, або можна отримати консультацію у фахівця за телефоном (097) 323 10 76 (Ірина Герасимчук) та 067 357 2368 (Олександр Чевдар).

на правах реклами