Курс на оновлення країни та президентський план дій представив у Рівному кандидат на посаду президента України, лідер громадсько-політичного руху «Справедливість» Валентин Наливайченко. Політик у рамках робочого візиту на Рівненщину зустрівся із працівниками підприємств, громадськістю та журналістами.

Так, за словами Валентина Наливайченка, він пропонує план дій, спрямований на такі пріоритетні напрямки, як відновлення миру та деокупацію територій України, інтеграцію держави до ЄС і НАТО, а також відновлення економіки країни.

– Ставши президентом України, у свій другий робочий день я відразу приступлю до втілення плану дій із відновлення миру та докладу зусиль, аби примусити російського агресора вивести свої війська та спецслужби з українських територій. Зрозуміло, що цей процес потребуватиме часу, але це те, що варто робити першочергово, – вважає політик.

Також на думку кандидата в президенти, Україна має рухатися у напрямку євроінтеграції і НАТО. Втім, для цього варто побороти корупційну складову та очистити усю вертикаль влади.

– Я готовий взяти під повний контроль усю систему влади. Провести аудит, тобто перевірку, куди і що витрачали, що вкрали. І повернути вкрадене. Для цього потрібно очистити та оновити владу, а також не давати викрадати з економіки, з бюджету України гроші, які так потрібні для пенсій, зарплат, субсидій і соціальної допомоги кожному українцю. Я знаю, скільки коштів щороку “осідають” в “офшорах”. Тому зроблю все, аби зупинити витік коштів в “офшори” та повернути звідти українські гроші. Адже вважаю, що долати корупцію в Україні варто починати з президента та можновладців. Відтак,  і йду у президенти, щоб прибрати цю перешкоду та відновити рух України та українців до Європейського Союзу. Власне, це стане й кроком до розвитку економіки країни, – каже Валентин Наливайченко.

А для того, щоб всі працювали відкрито та без корупційної складової, політик переконаний, що потрібно проводити прозорі конкурси для молоді по всій вертикалі влади і давати молодим людям шанс змінити країну.

Ще одна ініціатива лідера Руху «Справедливість» — запровадження електронного уряду. Як зазначив кандидат у президенти, це передбачає створення єдиного веб-порталу з надання усіх адміністративних послуг.

– Це дозволить подолати корупційну складову та дасть можливість кожному українцеві без черг, хабарів та чиновників безкоштовно вирішити будь-яке питання – від реєстрації автомобіля чи відкриття бізнесу до запису дитини у дитячий садок чи школу, – додає Наливайченко.

Не оминув політик і теми обороноздатності країни. Зокрема, Валентин Наливайченко пропонує створювати добровольчу армію і відстоювати права добровольчих батальйонів, які першими пішли на фронт. На його думку, підрозділи такої добровольчої української армії мають бути створені в кожній області.

Крім того Валентин Наливайченко зауважив, що цьогорічні президентські перегони чи не найбрудніші.

– Великою загрозою для прийдешніх виборів президента є тотальна скупка голосів виборців. Саме тому рух «Справедливість» закликає усі організації об’єднатися для протидії фальсифікації виборів, скупки голосів і будь-яких порушень на користь якогось із кандидатів. Так, наразі в Рівненській області вже 12 організацій нас підтримали та готові моніторити законність виборчих перегонів. Надіюся, що й надалі будуть долучатися свідомі громадяни, – наголосив політик.