У протидії незаконному видобутку бурштинн під час відпрацювання Рокитнівського району Рівненщини поліцейські місцевого відділення спільно із спецпризначенцями обласного управління в урочищі Біла гора виявили осіб, які саме приїхали на промисел.

П’ятьох чоловіків, жителів села Буда, викрили неподалік селища Томашгород у лісовому масиві, куди вони дісталися на автомобілі «ГАЗ-66». У вантажівці правоохоронці виявили мотопомпу кустарного виробництва на базі двигуна «Mercedes» та знаряддя із обладнанням для незаконного видобутку. Транспортний засіб разом із «вантажем» поміщені на територію Рокитнівського відділення поліції.

Відомості за фактом замаху на порушення правил охорони надр внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 3 статті 15, частиною 2 статті 240 Кримінального кодексу України. Відносно п’ятьох учасників події тривають слідчі дії.

Варто зазначити, що минулого року до поліції області надійшло 2134 заяви та повідомлень, пов’язаних із незаконним видобутком бурштину, із яких 215 кваліфіковані як кримінальні правопорушення. 57 особам повідомлено про підозру у вчинених 45 злочинах. До суду з обвинувальним актом скеровано 54 кримінальних провадження. За результатами проведених заходів вилучено 119 мотопомп, 52 одиниці транспорту та 1 тонну 058 кілограмів 714 грамів бурштину-сирцю і затримали 77 осіб.