За січень поточного року до місцевих бюджетів Рівненської області надійшло 10,1 млн. грн., податку на нерухоме майно, що на 2,7 млн. грн. (або на 38 %)більше ніж минулого року.

З цієї суми 9,8 млн. грн. сплатили юридичні особи та 0,3 млн. – фізичні особи. Найбільші суми надходжень сплачено до місцевих громад міста Рівне -3,9 млн. грн., міста Вараш -1,3 млн. грн., та Рівненського району – 0,8 млн. гривень.

Нагадаємо, що платниками податку є фізичні та юридичні особи, в тому числі нерезиденти, які є власниками об’єктів житлової або нежитлової нерухомості.

Юридичні особи самостійно обчислюють суму податку на нерухоме майно станом на 1 січня звітного року і до 20 лютого цього ж року подають контролюючому органу за місцезнаходженням об’єктів оподаткування декларацію з розбивкою річної суми рівними частками поквартально.

Обчислення суми податку з об’єктів житлової нерухомості, які перебувають у власності фізичних осіб, здійснюється органами фіскальної служби за місцем податкової адреси  власника такої нерухомості. Податкові повідомлення-рішення із зазначеною сумою податку та реквізитами для сплати надсилаються (вручаються) громадянам до 1 липня  поточного року. Нараховану суму податку фізичній особі необхідно сплатити протягом 60 днів з дня отримання повідомлення-рішення.