Співробітники СБ України проводять процесуальні дії у Рівненській обласній Раді. Відбувається це у рамках відкритого Генеральною прокуратурою кримінального провадження, за дорученням слідчого ГПУ.

Як повідомляють у прес-групі УСБУ в Рівненській області, правоохоронці вивчають документи, згідно з якими на розгляд Ради у 2016 році окремими депутатами виносилися питання, які порушують Конституцію.

Прес-секретар СБУ в Рівненській області про обшуки в облраді

Опубліковано Вікторією Мамотюк 23 лютого 2017 р.

Тим часом заступники голови Рівненської облради Олександр Корнійчук та Олексій Бучинський запевняють, що все нормально.

Як розповів заступник голови облради Олександр Корнійчук, співробітники УСБУ вивчають документи ради. Це пов’язано з сесійними рішеннями, які приймалися минулоріч.

Ще один заступник голови облради Олексій Бучинський додав, що роботі співробітники СБУ не заважають, адже вони працюють у канцелярії.

В Рівнеоблраді обшуки. Заступник голови облради Олексій Бучинський каже що роботі це не заважає.

Опубліковано Вікторією Мамотюк 23 лютого 2017 р.

Тим часом в УСБУ обіцяють повідомити про результати слідчих дій. А також додають, що й надалі займатимуться викриттям агентурної мережі російських спецслужб, які фінансували дестабілізацію ситуації в Україні. Одним із напрямків цієї діяльності є лобіювання штучних ініціатив федералізації України, створення так званих спеціальних економічних зон, виборності губернаторів та керівників регіональних правоохоронних органів, відновлення економічних зв’язків з Росією та надання російській мові особливого статусу.