Більше 50% мешканців обласних центрів довіряють місцевим ЗМІ. Найбільше схвалення діяльності місцевих медіа зафіксовано у містах західної України. У Рівному ж журналістам  повністю довіряють на 18%. Серед міст України – це найркащий показник. Такі дані оприлюднив інформаційно-аналітичний центр Infolight.

За словами аналітика інформаційно-аналітичний центру Назарія Поліщука, найвищий рівень довіри до місцевих медіа у Луцьку – 73%.

– До п’ятірки обласних центрів із високим рівнем довіри до місцевих ЗМІ також належать Тернопіль – 69%, Львів – 69%, Івано-Франківськ – 66% та Ужгород – 66%.
Найбільше “ядро” схвального ставлення населення до діяльності місцевих медіа, серед обласних центрів, зафіксовано у Рівному – 18%, а “ядро” найбільш негативного ставлення належить Києву- 18%, – додає він.

Окрім того, за даними досліджень, мешканці менших міст більше довіряють місцевим ЗМІ, ніж великих. Найменше схвальних відгуків про роботу медіа, зафіксовано у Миколаєві – 41%, Севєродонецьку – 39% та Харкові – 35%.