«Безкоштовний адвокат при затриманні: чи працює це у Рівному?» – відповідь на це запитання даватимуть активісти під час прес-конференції.

Відбудеться захід 20 липня об 11 годині в інформаційно-освітньому просторі  «InfoHUB» (вул. Словацького, 3-А).

Нагадаємо, впродовж 5 місяців правозахисники вивчали, наскільки жителі області орієнтуються у своїх правах. Їх, зокрема, цікавило, чи знають люди, як поводитися під час затримання правоохоронцями, чи чули вони про безоплатну правову допомогу, чи поінформовані про послуги безкоштовного адвоката.

Так, активісти провели серію опитувань. Серед респондентів були жителі області, адвокати, які, власне, надають безоплатну правову допомогу, поліцейські, які відповідають за затримання, а також люди, які наразі перебувають у місцях позбавлення волі. Активісти виявили і системні проблеми, які існують у цій сфері.

Під час прес-конференції представники громадської організації розкажуть про підсумки проекту «Моніторинг надання послуг Регіональними центрами безоплатної вторинної правової допомоги при затриманні громадян», який реалізується за підтримки Європейського Союзу, в межах проекту «Українська регіональна платформа громадянських ініціатив», що співадміністується РОГО «Комітет виборців України».

Участь у заході візьмуть Ельвіра Шиліна – керівник  ГО «Кримська діаспора Рівненщини», Євген Новицький – правозахисник, представник ГО «Кримська діаспора Рівненщини», Роман Микитюк – соціолог.