Салат “Олів’є” – класика жанру для новорічного столу. Попри те, що з кожним роком кухарі придумують нові рецепти різноманітних страв, “Олів’є” в Рівному з року в рік залишається чи не на кожному новорічному столі. У скільки ж рівнянам обійдеться популярний салат для новорічного столу-2018 – рахувала журналіст порталу “КРАПКА”.
У класичному рецепті для приготування салату використовують картоплю, яйця, зелений горошок, ковбасу варену, солоні огірки, моркву. Заправляють “Олів’є” майонезом магазинного чи домашнього приготування.
Так, цьогоріч вартість картоплі на ринку Рівного становить у межах 5 – 7 грн за кілограм, у супермаркетах, подекуди, ціна сягає до 8 грн.
Яйця у Рівному можна придбати в межах 19 до 30 грн за 10 штук.
Консервований зелений горошок обійдеться приблизно у 15-22 за банку.
Вартість ковбаси вареної у Рівному становить від 60 до 120 грн за 1 кг.
Солоні огірки у Рівному можна придбати в межах 12-23 грн за банку.
Морква коштує у межах 4-7 грн за 1 кг.
Майонез можна придбати від 16 до 23 грн за 1 упаковку в 270 грам. Більша ж упаковка майонезу – 500 грн можна придбати дешевше – від 27 до 40 грн.
Тому 3 кг “Олів’є” рівнянам обійдеться у середньому в межах 110 – 120 грн.
Тим часом, за даними Держстату станом на 11 грудня 2017 року продукти для салату обійдуться у таких межах:
Варена картопля – 600 г – 3,49 грн
Варена морква – 250 г – 1,6 грн
Цибуля – 200 г – 5,02 – 1,01 грн
Варена ковбаса – 600 г – 45,7 грн
Яйця – 5 шт. – 12,39 грн
Солоні огірки – 500 г – 24,3 грн
Консервований зелений горошок – 420 г – 23,6 грн
Майонез – 270 г – 16,7 грн.
У результаті виходить сума в 125 грн.