Договір з компанією ВалТек на постачання серверного та мережевого обладнання підписали представники Рівненського обласного управління охорони здоров’я.

Це устаткування та ще понад 300 одиниць комп’ютерної техніки для створення робочих місць лікарів призначене для Центру обробки даних.

Дане обладнання дозволить ввести в дію єдиний електронний медичний реєстр хворих на серцево-судинні захворювання в області, що об‘єднає більшість медзакладів Рівненщини. Його доставлять на Рівненщину протягом 3 місяців.

За словами начальника обласного управління охорони здоров’я Юрія Осіпчука, запровадження даного реєстру суттєво покращить якість надання медичної допомоги пацієнтам лікарень, та допоможе лікарям більш точно встановлювати діагнози.

– Наразі через відсутність єдиного реєстру пацієнтів часто виникають ситуації коли лікарі, приміром, районних лікарень, не мають змоги ознайомитися з історією хвороби пацієнта. Через це часто втрачається дорогоцінний час, а точність діагнозу зменшується. Особливо це актуально при лікуванні серцево-судинних захворювань, коли критичною може стати кожна хвилина, – пояснює Юрій Осіпчук.