Контейнери для роздільного збору відходів встановили у Національному університеті водного господарства та природокористування у Рівному. Їх закладу подарував депутат міськради Святослав Євтушенко.

За його словами, НУВГП підтримав ініціативу “Сортувати модно”, яка реалізовується у Рівному вже рік.

– Приємно, що все більше закладів Рівного долучаються до ініціативи “Сортувати модно”. Так, тепер контейнери для роздільного збору скла, паперу та ПЕТ-пляшки встановили в усіх навчальних корпусах НУВГП. Дякую керівництву закладу та активним викладачам, які підтримали ініціативу та прагнуть навчити підростаюче покоління правильному поводженню із побутовими відходами, – зазначив Святослав Євтушенко.

У свою чергу ректор НУВГП Віктор Мошинський додав, що заклад підтримує екологічні ініціативи та прагне навчити своїх студентів зберігати довкілля, у тому числі й правильно поводитися із відходами.

– Для початку ми розмістимо контейнери у всіх корпусах університету. Коли студенти та викладачі трішки навчаться, звикнуть сортувати відходи, можливо, збільшимо кількість таких контейнерів і подумаємо, аби долучити до ініціативи ще гуртожитки, – каже ректор НУВГП Віктор Мошинський.

Нагадаємо, ініціативу “Сортувати модно” у Рівному рік тому започаткував депутат міськради Святослав Євтушенко. Так, за цей час контейнери для роздільного збору відходів вже встановлені в майже трьох десятках ОСББ, у ПДМ, НВК №1, НУВГП. Долучилися до ініціативи й місцеві підприємці, які поставили такі контейнери в офісах і закладах.