Депутати Рівненської обласної ради заявили про об’єднання та подальшу координацію зусиль, заради захисту інтересів мешканців краю. Це відбулося 25 лютого під час спільного брифінгу фракції «Європейська Солідарність», ВО «Батьківщина», ВО «Свобода», «Конкретних справ», «УКРОП».

Так, обласні обранці узгодили спільні цілі у цьому та наступному скликаннях місцевих рад Рівненщини і визначили принципи взаємодії під час прийдешніх місцевих виборів. А серед основних завдань, які ставлять перед собою представники нового об’єднання у обласній раді низка кроків, які допоможуть налагодити роботу облради та краще відстоювати інтереси людей, які їх обрали.

Так, за словами депутата Рівненської обласної ради від ВО «Свобода» Олексія Бучинського, вони вирішили показати приклад об’єднання, головною метою якого є координації зусиль задля налагодження ефективної роботи обласної ради на користь мешканців області, – зазначив Олексій Бучинський.

Для цього, за його словами, планується здійснити низку кроків.

– Зокрема, відмовити діючим депутатам, які зрадили інтереси виборців, партію, дискредитували політичні сили від яких балотувалися, у висуванні кандидатами на наступних виборах будь-якого рівня, – зазначив Олексій Бучинський.

 

Тим часом депутат облради від ВО «Батьківщина» Микола Кучерук додає, що сильну державу неможливо побудувати без політичних партій, які представляють інтереси громади в радах різних рівнів.

– Тому ми вже зараз розпочати пошук сильних, професійних, ефективних кандидатур для підтримки на майбутніх місцевих виборах в органи місцевого самоврядування, а як наслідок і у виконавчу владу, – коментує він.

Підтримує таку позицію і депутат облради від партії «УКРОП» Діана Гордійчук. За її словами, часто буває, що напередодні виборів політичні сили мають певні розбіжності і кожна партія, тим часом на Рівненщині виріщили показати єдність.

– Адже зараз важливо протидіяти застосуванню адмінресурсу, тиску на депутатів та кандидатів у депутати, підкупу виборців і нечесної агітації, – вважає Діана Гордійчук.

Тим часом, за словами депутата облради від «Європейської Солідарністі» Віталія Чугуннікова, важливо також виробити єдину позицію щодо реформ у сфері медицини, освіти, житлово-комунального господарства та тарифної політики, агропромислового комплексу, земельної реформи, для захисту прав та інтересів мешканців.

У свою чергу, як зазначив депутат облради від партії «Конкретних справ» Михайло Кирилов, наразі нам необхідно зробити все можливе для подолання корупції і підвищення економіки країни.

– Зараз є багато проблемних питань, які потрібно вирішувати. І зробити це можна лише разом, об’єднавши зусилля заради захисту, як національних інтересів у цілому, так і кожного мешканця області зокрема. Власне, у цьому й вбачаємо своє основне завдання. Для цього необхідно не допустити поширення антиукраїнських ідей, об’єднати зусилля заради захисту національних інтересів України тощо, – коментує Михайло Кирилов.

Крім того депутати, які ввійшли до нового об’єднання, переконані, що реалізація усіх цих кроків дозволить не лише більше зробити для мешканців області, а й провести свого роду “чистку” в рядах політичних сил і не дати можливості депутатам, які вже раз зрадили своїх виборців, знову балотуватися. Це дозволить підвищити ефективність роботи обланих обранців і працювати відкрито.