БпЛА «Wiman 2» у формі «крила», які виготовляють у Рівному, успішно пройшли оборонні експертизи та отримали високі оцінки від експертів.

Як повідомили виробники «Wiman 2», розробки підприємства отримали статус BRAVE1, пройшли всі необхідні експертизи, в тому числі й оборонні. Про це свідчать експерті висновки (оцінка науково-технічного рівня) інноваційного проекту «БпАК «Wiman 2» (безпілотний авіаційний комплекс).

Разом із тим, «крила» отримали позитивні відгуки від військових, які вже майже два роки використовують різні модефікації «Wiman 2» для захисту українських позицій, розвідки в ворожому тилу та ліквідації ресурсів противника.

Перевагою «крила» рівненського виробництва є те, що воно практично безшумне і може тривалий час перебувати в повітрі. Це робить його ефективним розвідником і дозволяє непомітно досягнути тилових позицій противника.

Разом із тим, оборонна експертиза підтвердила, що літальний апарат може доносити вантаж, вагою близько 2 кг на відстань до 40 км. При цьому літак стійкий до дії РЕБ, і, пролетівши перешкоду, рухається далі за заданими координатами. Відповідно – БпЛА ефективно виконує завдання ударника та камікадзе.

А для захисту оператора, підприємство розробило комплекс виносних антен. Він дозволяє здійснювати керування на відстані до 40 м від них і підсилюють сигнали контролю та відео.

Нагадаємо, універсальні «крила» одне з рівненських підприємств (у цілях безпеки назва підприємства не озвучується) почало виготовляти практично з початку повномасштабного вторгнення. Згодом БпЛА вдосконалили та запустили в серійне виробництво. Наразі виріб рівнян із звичайного «крила» переріс у цілий комплекс, який допомагає захисникам ефективно протистояти ворогу на передовій. Адже «Wiman 2» призначений для тривалої розвідки, виконання завдань із ураження живої сили, легкоброньованих і важкоброньованих  обʼєктів супротивника з повітря.

Більше інформації на сторінці «Wiman 2» у Фейсбук.