Забезпечувати стан пожежної безпеки під час жнив, аби зберегти врожай, планують на Рівненщині.

Як це зробити – вирішували на засіданні обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Адже з настанням спеки небезпека виникнення пожеж на полях зростає. Тому варто особливу увагу приділити виконанню пожежної безпеки на місцях збирання, зберігання та переробки врожаю.

Як зазначив заступник начальника головного управління ДСНС області Олег Панюк, керівникам сільгосппідприємств необхідно забезпечити цілодобове чергування пожежного автомобіля та придбати вогнегасники.

– Ті підприємства, які не мають такого автомобіля, можуть заключати договори із підрозділами державної пожежної охорони на платній основі, – каже Олег Панюк.

Крім того, наголосили на здійсненні обкосів хлібних полів та оборенні смугою не менше 4-х метрів завширшки в місцях її прилягання до лісових та торф’яних масивів.

Разом з тим, планують активізувати створення в районах та ОТГ місцевих пожежних команд. Нині функціонує вже 52 таких підрозділи, ще 11 – планують створити найближчим часом.