Як діяти у разі радіаційної аварії навчають на Рівненщині.

Захід відбувся у селі Заболоття Володимирецького району, яке найближче розташоване до РАЕС та у разі виникнення катастрофи підлягає негайній евакуації. Участь у семінарі взяли жителі Сарненського, Костопільського, Володимирецького районів та міста Вараш, чиї території знаходяться в 30-ти кілометровій зоні спостереження Рівненської атомної електростанції.

Навчання складалися з теоретичної та практичної частини. Зокрема, учасникам семінару розповіли про характеристику атомної електростанції, заходи безпеки під час її експлуатації та порядок оповіщення, дії населення в разі радіаційної аварії на РАЕС, порядок укриття мешканців в захисних спорудах цивільного захисту.

Для закріплення отриманих знань учасникам семінару продемонстрували навчальні фільми та вручили методичну документацію, пам’ятки та інструкції щодо порядку дій в разі радіаційної аварії на РАЕС.

Під час практичної частини відбулося відпрацювання дій працівників Заболоттівської сільради по розгортанню та роботі збірного евакуаційного пункту населення.

А вже 20 вересня аналогічні навчання пройдуть у селі Межиріччя на Острожчині для населення Острозького, Здолбунівського і Гощанського районів Рівненської області, що знаходяться в 30-ти кілометровій зоні спостереження Хмельницької атомної електростанції.