Тоді їх життя міг врятувати хліб… Та не судилося… У 1933-му ніхто не оплакував мільйонів померлих, у начебто, мирний час, не відспівував, не молився за спокій їх душ, не запалював поминальних свічок. Сьогодні ж ми вшановуємо пам’ять тих, хто тоді загинув від штучного голоду в Україні, та з жахом згадуємо ті події.

Так, 25 листопада у Рівному вшанували загиблих під час голодомору хвилиною мовчання і молитвою за спокій їхніх душ. Жалобні заходи відбулися на території Свято-Покровського кафедрального собору.

Також у цей день пройшла загальноукраїнська акція „Засвіти свічку” на знак скорботи і спомину про мільйони невинно убієнних українців. А підтримати акцію можуть і всі рівняни, запаливши свічку в своєму вікні.

Окрім того, цього дня тематичний вечір пам’яті відбувся і в Рівненській обласній бібліотеці.

Під час заходу присутні хвилиною мовчання вшанували тих, хто загинув від голоду в 1932 — 1933 роках. Також відбулася молитва за померлих і перегляд відрізків із тематичного фільму. Участь у вечорі пам’яті, організованого Рівненською організацію НРУ, взяли відомі рівненські історики, дослідники та свідки тих страшних подій. Завершився вечір коливом на спомин про жертв Голодомору.