Звільнити міністра внутрішніх справ Арсена Авакова та начальника головного управління Нацполіції в Донецькій області В’ячеслава Аброськіна — називають серед вимог звернення до керівництва України щодо «блокадних» питань рівненські активісти. Про це вони заявили під час своїх виступах на засіданні позачергової сесії Рівненської облради.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

“Блокада Донбасу” на Рівненщині: чи допоможуть спалені шини виконати вимоги активістів

Біля Рівненської ОДА палили шину

Серед доповнень і заборона продажу російських товарів, визнання АТО – війною, взяття під контроль України стратегічних об’єктів, які нині еребувають у руках РФ.

Відтак, депутати взяли перерву, щоб внести вимоги активістів у текст звернення  до керівництва країни щодо припинення торгівлі з тимчасово окупованими територіями Донецької і Луганської областей, запропоновоного радою, який проголосували за основу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Рівняни в соцмережерах про нічну “блокаду облдержадміністрації” [ФОТО, ВІДЕО]

Адже в ньому, за словами активістів, враховано лише частину вимог громадськості. Депутати ж запевняють, що більшість і що проголосують за всі пропозиції, озвучені під час засідання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Через пікет Блокади Донбасу – Рівненська облрада скликає позачергову сесію

Нагадаємо, раніше у зверненні озвучували наступні вимоги:

  • Перш за все – звільнення блокадників, яких сьогодні жорстоко побили і затримали правоохоронці!
  • Звільнити з посади заступника голови Нацполіції українофоба В’ячеслава Амброськіна, всі ж керівники силових відомств повинні негайно та публічно прозвітувати про свої накази, а Верховна рада має дати їм відповідну оцінку. Хай вся Україна побачить, хто має більшість у Раді: народ чи олігархи.
  • Від депутатів Парламенту – негайно ухвалити закон про заборону торгівлі з тимчасово окупованими територіями України та країною-агресором. Якщо за три роки вам, маючи на початках конституційну більшість, забракло часу, волі чи бажання напрацювати свій свободівський законопроект — підтримайте свободівський законопроект «Про заборону торгівлі з тимчасово окупованими територіями України» №2066а, який ховаєте під сукном ще з 2015 року!
  • Зупиніть будь-яку торгівлю з т. зв. «Д-ЛНР» та Росій ською Федерацією – торгівлю на крові! Жодних капітулянтських змін до Конституції щодо надання т. зв. «особливого статусу Донбасу»!
  • Від представників місцевої влади – негайно висловити свою офіційну позицію стосовно блокади торгівельних відносин із окупованими територіями!

Про їх врахування представники облради та облдержадміністрації домовилися під час нічної зустрічі з активістами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Біля Рівненської ОДА палили шину