Фотокопія визначної рукописної пам’ятки староукраїнської мови та мистецтва XVI ст. «Пересопницьке Євангеліє» готується до друку на Рівненщині. Передбачається, що презентація першої частини видання – «Пересопницьке Євангеліє від Матвія» відбудеться вже в травні цього року.

Як написав у своєму “Фейсбук” фотохудожник Олександр Харват,  «Пересопницьке Євангеліє» є одним із перших українських перекладів канонічного тексту Четвероєвангелія.

– Також це один із символів української нації, на якому присягають на вірність народу президенти України. Видання буде здійснене у чотирьох книгах. Перша книга «Пересопницьке Євангеліє від Матвія» заплановано презентувати уже в травні 2017 року.

Свого часу появу книги фундувала дочка київського воєводи волинська княгиня Анастасія Заславська. Нині ж на Рівненщині втілювати проект у життя вирішили Микола Федоришин і видавець Олександр Харват «У фарватері істин». Також вони запрошують долучитися до себе партнерів.

Готується до друку фотокопія визначної рукописної пам’ятки староукраїнської мови та мистецтва XVI ст., яка є одним із пе…

Опубліковано Alex Kharvat 16 березень 2017 р.