Як повідомляв раніше портал “КРАПКА”, партійні збори влаштували у розважальному закладі села Колоденка члени політичної партії «Успішна країна». Правоохоронці невдовзі з’ясували, що проводилися вони із керівником партії, який перебуває у міжнародному розшуку –  екс-мінстром доходів і зборів Олександром Клименком.

Збори за участю майже 30 осіб було зорганізовані у формі телемосту із партійним керівником. Близько 19 години 24 березня у конференц-зал розважального закладу у селі Колоденка Рівненського району ввірвалися 30 громадських активістів.

Словесна перепалка тривала недовго, адже на місце виклику негайно прибула група реагування патрульної поліції та слідчо-оперативна група. Правоохоронцям вдалося втихомирити присутніх та не допустити сутичок. Відтак майно у закладі не пошкоджене. До медичного закладу ніхто не звертався.

Зі слів активістів, вони з’явилися перевірити законність проведення такого заходу. Після спілкування з поліцейськими близько 23 години всі були відпущені.

У ході перевірки обставин інциденту поліцейські з’ясували, що керівник партії, 37-річний мешканець Донецької області оголошений у розшук Службою безпеки України за скоєння кримінальних правопорушень, передбачених частиною 1 статті 255 (створення злочинної організації), частиною 5 статті 191 (шахрайство), частиною 1 статті 366 (службове підроблення) та частиною 2 статті 205 (фіктивне підприємництво) Кримінального кодексу України.

Правоохоронці з’ясували, що члени партії знали про місце знаходження розшукуваного та підтримували з ним контакт.

Тож за фактом приховування злочину поліцейські розпочали досудове розслідування за частиною 1 статті 396 Кримінального кодексу України.

Слідчі із конференц-зали вилучили ноутбук та інформаційно-агітаційну літературу. Досудове розслідування триває, повідомляє Відділ комунікації поліції Рівненської області.