Вже впродовж кількох років мешканці мікрорайону Тинне в Рівному живуть посусідству з пестицидами, які зберігаються у спеціальних контейнерах. Нині вони почали протікати, відтак міські депутати шукають шляхи вирішення проблеми.

Як повідомив депутат міськради Святослав Євтушенко, сьогодні разом із колегами шукали шляхи вирішення проблеми утилізаціії пестицидів, які вже багато років зберігаються в спеціальних контейнерах у мікрорайоні Тинне.

– На жаль, раніше не знав про цю проблему. Сьогодні, виїхавши на місце, зрозуміли про її масштаби. Тепер будемо спільно готувати проект рішення, аби виділити кошти на те, щоб відправити хімікати на утилізацію в Польщу, адже в Україні компаній, які цим займаються немає, – додав він.

Тим часом рятувальники повідомили, що спеціалісти Головного управління ДСНС України у Рівненській області провели роботу стосовно ідентифікації речовин, які знаходяться в Тинному. Відтак, вживатимуться заходи для забезпечення безпеки навколишнього середовища та людей, які проживають неподалік від місця виявлення речовин. Ситуація знаходиться під повним контролем.