Про втечу двох 15-річних підлітків із Рівненщини до поліції повідомили працівники закладу, де вони навчаються. Оскільки хлопці «зникають» не вперше, то по допомогу до правоохоронців вирішили звернутися без зволікань.

– Ситуація ускладнювалася тим, що ніхто достеменно не знав, коли саме вони втекли і як далеко могли дістатися, — розповідає очільниця відділу ювенальної превенції обласного управління Національної поліції Ірина Чорна.

До пошуку втікачів залучили працівників ювенальної превенції Головного управління Національної поліції в Рівненській області, а також Острозького та Рівненського відділів поліції, оскільки встановили маршрут утікачів: із райцентру хлопці поїхали до Рівного.

Усю ніч правоохоронці перевіряли вокзали, магазини, площі, вулиці, збирали інформацію про їх можливих знайомих. Знайти втікачів вдалося наступного дня зранку.

– Вони йшли вулицею Степана Бандери у Рівному — просто мені назустріч, — пригадує Ірина Чорна.

Хлопці — вихованці «Обласного центру соціально-психологічної реабілітації дітей», нині навчаються у Острозі. У закладі їх характеризують як порушників поведінки та дисципліни. Стосовно своєї втечі говорити чи пояснювати будь-що відмовляються.

Поліцейські Рівненщини за десять місяців цьоріч розшукали 247 зниклих безвісти дітей.