17 липня вперше у с. Привільне Дубенського району Рівненщини розпочалось навчання для  дітей та підлітків  у проекті «МЕДІА-ШКОЛА ПРЯМУЄ В ГРОМАДИ».

Перше заняття провели в інтерактивному режимі: знайомились, спілкувались, проводили інтерв’ю та розповідали про цікавих людей та місця свого краю.

Режисерка проекту Руслана Броновицька розповіла про безпеку у соціальних мережах, поширення неправдивої інформації, особисті дані та джерела пошуку інформації.

Вміння шукати інформацію та безпека в інтернеті – частина журналістського професіоналізму. Перед тим, як почати процес пошуку інформації, важливо зрозуміти, що саме ви шукаєте, і де потрібну інформацію можна знайти. Важливо також дотримуватися елементарних принципів безпеки, щоб сучасний тип спілкування дарував тільки важливі і корисні знання.
Додамо, що ця ідея – це продовження проекту «Культурно-мистецька медіа-школа для дітей та підлітків», який реалізовується за підтримки Українського культурного фонду.

За словами керівника проекту Олени Семенович, навчання – це літній творчий інтенсив, який спрямований показати розвиток культури в ОТГ та їх туристичні родзинки, а також дасть  поштовх та мотивацію дітям у зацікавленні культурним життям своїх міст.

– Культурно-мистецька медіа-школа для дітей та підлітків» – це експрес-курс, який навчить створювати якісний якісний відеоконтент, який мотивує до отримання професійних знань з відеовиробництва. Більше того, ми розповідатимемо нашим учням про історичні місця, відомих людей нашого краю, культурне життя та історичні місця Дубенщини. Результатом нашої роботи буде створення відеоролику про одне з найвідоміших місь Дубенського району – Тарканівський форт. розповідає автор та керівник проекту Олена Семенович.

Навчання триватиме 2 місяці.

Відеороботи випускників можна побачити на ютуб каналі MEDIA