Міський голова Харкова Геннадій Кернес, який лікувався від коронавірусу в Німеччині, помер. Про це повідомив секретар Харківської міськради Ігор Терехов на своїй сторінці у Facebook. Йому було 62 роки. Коли ховатимуть Кернеса наразі невідомо.

Нагадаємо, Генадій Кернес був міським головою Харкова з 2010 року. До того, він працював секретар Харківської міської ради – протягом 2002 і 2006–2010.

16 вересня 2020 року Кернеса доставили до німецької клініки «Шаріте» через ускладнення від коронавірусу, з того часу його доля і місцезнаходження довго були невідомими. 9 листопада Поліція Харкова відкрила справу за фактом зникнення Кернеса за ч.1 ст. 115 ККУ (умисне вбивство) з приміткою «безвісти зниклий». 9 грудня в Харкові на першій сесії нового складу міськради Кернеса визнали таким, що вступив на посаду мера, хоча він перебував у Німеччині. 11 грудня, за даними прес-секретаря Кернеса Юрія Сидоренка, у Кернеса відмовили обидві нирки. 17 грудня друзі та колеги повідомили про його смерть через ускладнення викликані коронавірусом.