Завдяки успішній презентації мультфільму «Мавка. Лісова пісня» на найбільшому анімаційному форумі Європи Cartoon Movie, на якому Україна була представлена вперше, продюсери отримали багато схвальних відгуків та пропозицій співпраці від професіоналів з Європи.

Як пише ukrainian.voanews, про це повідомляє провідне анімаційне видання Animation Magazine, яке внесло проект до списку найважливіших новин поряд із Disney.

#мавкавбордо #нашівбордо #cartoonmovieВчора ми говорили про те, що #МавкаЛісоваПісня була надзвичайно яскраво представ…

Опубліковано FILM.UA Group 15 березень 2017 р.

Головна героїня мультфільму Мавка прикрасила березневу обкладинку цього видання (офіційного партнера заходу), яке великим тиражем розповсюджувалося на форумі в Бордо, Франція. Це було частиною продуманої кампанії, яка забезпечила команді творців ефективний пітч і поштовх до розвитку.

#мавкавбордо #нашівбордо #cartoonmovieРівень відповідальності цього дня зашкалює!Сьогодні о 17:30 в Бордо відбудеться…

Опубліковано FILM.UA Group 9 березень 2017 р.

Мультфільм привернув увагу потенційних європейських ко-продакшен партнерів, інвесторів, дистриб’юторів і бродкастерів. У традиційному для форуму анкетуванні багато з учасників назвали пітч «Мавки» найкращим з 50-ти проектів. Продюсери отримали відгуки від значних гравців анімаційного ринку, серед яких The Walt Disney Company (Germany, Switzerland & Austria). Усі вони відзначили потужність та унікальність головної героїні, високу якість візуальних матеріалів, величезний міжнародний потенціал проекту.

#мавкавбордо #нашівбордо #cartoonmovieВітаємо студію Animagrad та усю команду проекту #МавкаЛісоваПісня з таким резона…

Опубліковано FILM.UA Group 14 березень 2017 р.

До представлення проекту продюсери Ірина Костюк, Анна Єлісєєва, Єгор Олєсов, а також уся команда студії Animagrad готувалися декілька місяців. На презентації представили робочі кадри під автентичну музику, написану групою «Даха Браха». Самі члени команди були одягнені в оригінальні костюми, розроблені дизайнером Ольгою Навроцькою.

​-Ми завчасно розуміли, що цей пітчинг дуже важливий для нашої студії, – наголошує креативний продюсер проекту Анна Єлісєєва, – адже перша поява «Мавки» на міжнародній сцені – це не тільки потенційне партнерство з європейськими компаніями, але й реноме проекту на ринку в наступні два роки, протягом яких буде проводитись робота над фільмом. А отже, і його доля на світових екранах. Україна – новий гравець у міжнародній анімації, і ми повинні були зробити все, щоб нас прийняли, запам’ятали та полюбили.

Розробка повнометражного мультфільму триває, реліз планується на 2019 рік. «Мавка. Лісова пісня» створюється за мотивами однойменної п’єси Лесі Українки, а також на основі українських міфів та культурних традицій. Експерти провідних етнографічних інституцій працюють у складі знімальної групи фільму над інтерпретацією українських міфів, легенд, звичаїв, обрядів та візуальної культури в унікальному анімаційному світі «Мавки».