Заборонити розклеювати оголошення в неналежних для цього місцях хочуть у Рівному. Петицію щодо цього на сайті міськради опублікував рівнянин Олександр Андріюк 30 березня.

Він зауважує, що не приємно бачити зупинки, електроопори, стіни багатоповерхівок, що повністю заклеєні оголошеннями різного ґатунку.

– Подібне свавілля негативно впливає на візуальний вигляд міста. Наймані працівники  нехтують спеціально створеними ділянками призначеними для розміщення різного роду об’яв, при цьому розклеюють свої оголошення, де заманеться. У результаті Рівне перетворюється на великий неохайний смітник, – вважає автор петиції.

Також додає, що варто проводити виховну роботу серед населення щодо необхідності розклеювання оголошень виключно в призначених для цього місцях.

– Це має регламентуватися внутрішніми розпорядженнями міського голови. Тому вимагаємо від Рівненської міської влади розробити чіткий механізм моніторингу та стягнення штрафів із підприємців та осіб, які розклеюють оголошення у непризначених для цього місцях, – підсумовує Олександр Андріюк.

Наразі петицію підтримали 18 рівнян. Збір підписів на сайті міськради триватиме до 14 травня.

Вікторія РИЧКО