Тернопільський прокурор Ігор Чайка, якого підозрюють у вбивстві  адвоката Віти Шаблій та пораненні її чоловіка, екс-кандидата на посаду керівника Нацполіції та екс-начальника обласного управління міліції Вячеслава Чайки, здався своїм колегам.

У прокуратурі підтверджують, що сьогодні Ігор Чайка з’явився в установі. За словами прес-секретаря прокуратури Рівненської області Людмили Суржук, наразі він дає покази слідчому.

Нагадаємо, вбивство адвоката сталося 1 квітня у Дубно. Як розповів В’ячеслав Чайка, у той день він порався по господарству на вулиці. Коли побачив, що десь немає дружини, розповідає, що пішов за нею у будинок. Там почув постріли. Вже поранений кинувся на нападника та звалив його з ніг. Спочатку, каже, не розгледів обличчя стрілка та згодом побачив, що це його старший син Ігор. В’ячеслав Чайка його звалив, той ж натягнув йому на голову куртку та почав бити пістолетом. Коли ж батько зумів вирватися і в будинку побачив розстріляну дружину.

Колеги Чайки з Тернопільської обласної прокуратури шоковані звісткою, що їхній співробітник, про якого можуть сказати тільки хороше, вчинив таке жорстоке вбивство. Втім на роботі він не з’являвся. Не вірять у це й сусіди в Дубно. Мовляв, можуть охарактеризувати його лише з хорошої сторони. Проте додають, що конфлікти в сім’ї після розлучення В’ячеслава Чайки були.

Тим часом як повідомив заступник начальника ГУНП в Рівненській області Сергій Волков, причетним до вчинення цього злочину може бути старший син потерпілого від першого шлюбу. Наразі триває досудове розслідування за ч.1 ст.115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство).