Українська сторона СЦКК повідомляє, що сьогодні представниками НЗФ ОРЛО планують проведення інформаційної піар-акції на ділянці розведення сил і засобів №1 «Станиця Луганська», за участю керівника російської сторони СЦКК генерал-майора Єрьоміна Гліба Володимировича та представників ЗМІ Російської Федерації, а також ОРДЛО.

Як повідомляють у прес-центрі штабу АТО, у ході зустрічі буде здійснена заява представниками ОРЛО, щодо так званої готовності здійснити відведення сил і засобів на даній ділянці, яке має бути здійснене 06 квітня цього року відповідно до рішення Трьохсторонньої контактної групи від 29 березня 2017 року.

Насправді Рішення Трьохсторонньої контактної групи можливо здійснити за умови дотримання 7 денного повного припинення вогню верифікованого Спеціальною моніторинговою місією ОБСЄ.

Українська сторона СЦКК останній раз фіксувала порушення режиму припинення вогню з боку НЗФ ОРЛО із застосуванням стрілецької зброї на даній ділянці 02 квітня 2017 року.

Таким чином розведення сил і засобів на ділянці місцевості №1 «Станиця Луганська» можливо здійснити тільки після 9 квітня за умови виконання умов зазначених у рамковій угоді підписаної 21 вересня 2016 року у Мінську.

Українська сторона ще раз виявляє готовність до виконання всіх взятих на неї забов’язань за Мінськими домовленостями за умов безумовного їх дотримання з іншої сторони.