Поки рівняни просять міських чиновників, щоб ті вжили заходи для припинення зливу нечистоти в озеро Басів Кут, рівненські чиновники мають переввірити, чи справді нечистоти скидають у водойму. Про це йдеться у відповіді на петицію на сайті міськради.

Нагадаємо, автор петиції Павло Кулик пропонував провести незалежну перевірку прилеглих до озера Басів Кут територій із метою виявлення незаконного скиду нечистот у водойму. А також притягнути до відповідатьності винних та перекрити стоки.

На це у відповіді на звернення зазначається, що на обслуговуванні комунальних підприємств міста перебуває лише пляжна частина озера Басів Кут (площею 0,88 га).

Комунальними підприємствами постійно проводяться роботи по санітарному прибиранню вказаної території від листя, гілля, сторонніх предметів, випадкового сміття та ін.

Крім того, до початку пляжного сезону, Рівненською обласною комунальною аварійно-рятувальною службою на водних об’єктах проводиться обстеження дна озера Басів Кут (припляжна зона) та очищення дна акваторії пляжу від сторонніх предметів.

Разом із тим повідомляємо, що питання перевірки територій прилеглих до озера Басів Кут для виявлення скидів нечистот, направлено на розгляд Державної екологічної інспекції, управління Держпродспоживслужби, відділу екології управління економіки,” – йдеться у повідомленні.