Більше двадцяти років тому Ольга Сінічук із села Вовниці Млинівського району Рівненщини відкрила у собі незвичайний талант – вільно розмовляти з кінця на початок. Тепер жінка навіть пісні співає навпаки українською, російською та навіть італійською мовами.

Розмовляти навпаки Ольга Сінічук почала ще будучи п’ятикласницею. Пригадує, на одному зі шкільних свят був конкурс на швидкість перекласти з кінця на початок кілька слів.

Вона впоралася з цим завданням найкраще. З тих пір, розповідає, прийшовши додому з уроків, стала називати навпаки все, що впадало в очі. Спершу Ольга перекладала невеличкі слова, згодом фрази, пізніше – цілі речення. Так, за понад двадцять років тренувань, жінка настільки відшліфувала своє вміння, що не просто вільно розмовляє цією незвичною мовою, але співає в такій манері пісні різними мовами.

– Чи важко розмовляти навпаки іноземною мовою? Ні, – запевняє володарка незвичайного таланту. – Головне – вільно розмовляти нею. Я ж, окрім української та російської, також володію італійською, причому як вперед, так і назад (сміється – авт.).

Ольга Сінічук працює у школі вчителем, тож іноді своїм талантом дивує учнів. Школярам подобається, коли вчителька хімії та біології співає навпаки гімн України, а вони відслідковують, чи слова правильно перекладає.

– Кілька років тому наважилася піти на кастинг одного талант-шоу, – пригадує Ольга Миколаївна. – Після виступу судді розкритикували мене вщент. Сказали, що розмовляти так як я – ненормально, а мій талант – диявольський. Пробувала пояснити, що це вміння тренувала роками, що я не психічно хвора і що дійсно розмовляю навпаки, а не читаю якісь магічні заклинання. Вердикт був незмінним: «Ви нам не підходите».

Натомість незмінними прихильниками Олиного таланту залишаються діти, чоловік та рідні.

– Вони вже звикли до того, що я раптом починаю розмірковувати про щось вголос навпаки. Спершу сварилися зі мною, що нічого не розуміють, зате тепер питають як звучатиме те чи інше речення, якщо вимовляти його з кінця, – сміється. – Донька пробувала й собі навчитися так розмовляти, але згодом закинула тренування, для неї це виявилося складно. Іноді ми з чоловіком граємо по весіллях, тож, аби «розворушити» гостей, можу заспівати щось навпаки.

Марія МАРТИНЮК