Правові майстер-класи влаштовують для школярівіз Рівного громадські активісти. Наразі вони провели такі заняття вже в 19 школах міста.

Проходять такі заняття у форматі воркшоп від практиків, де відтворюють реальні ситуації, а учні в цій навчальній грі можуть спробувати себе не тільки в ролі глядачів, а й учасників. Одним із елементів занять є тренінг «Як поводитися при контакті з поліцією, щоб не стати жертвою свавілля». А в його проведенні допомагають представники Патрульної поліції Рівного.

– Зараз ми маємо ситуацію, коли дитина виходить зі школи і не може написати заяву, не знає, чим відрізняються документи, не вміє поводити себе з правоохоронними органами, чиновниками, не орієнтується, хто за що відповідає, і, зрештою, не здатна захистити себе. Слово «самозахист» для них не зрозуміле. Адже це не лише дія у відповідь, коли на тебе напали. Це стосується і ситуації, якщо виникли проблеми, наприклад, із земельною ділянкою, і коли стосовно людини висунули обвинувачення. Власне, ми поставили собі за мету підвищити обізнаність школярів у правовій сфері, – розповідає керівник ГО «Кримська діаспора Рівненщини» Ельвіра Шиліна.