Пожежа на рівненському сміттєзвалищі знову сталася 11 травня.

Близько четвертої години ранку  до чергової служби Головного управління ДСНС у Рівненській області звернулися працівники КАТП-1728. Вони попросили допомоги в ліквідації загоряння сміття на території полігону побутових відходів поблизу с. Бармаки Рівненського району.

Вогнеборці встановили, що сміття горить на території, площею майже 300 м². На гасіння рятувальники подали лафетний та ручний водяні стволи. Значно ускладнює роботу працівників ДСНС сильний вітер, що розносить осередки пожежі, та значна глибина горіння до 5 метрів.

На боротьбу з вогнем задіяно від ДСНС 7 співробітників та 2 одиниці техніки, а також 12 працівників та 4 одиниці техніки комунального підприємства.

Наразі ситуація контрольована, проводяться роботи щодо остаточної ліквідації загоряння.

Нагадаємо, це вже друга пожежа на рівненському сміттєзвалищі за останній тиждень. Тим часом рятувальники зазначають, що випадки загорання і тління відходів у теплу пору року на місцевому звалищі трапляються часто.

До слова, минулого року наприкінці травня сталася страшна пожежа на Грибовицькому сміттєзвалищі поблизу Львова. Через обвал відходів там загинули люди. Нині ж львівське сміття розвозять і викидають у лісах, кар’єрах, узбіччях по всій Україні, в тому числі й на території Рівненської області.